25n
25N
25N

Puig promet un Erasmus "més potent" per a FP i 10.000 places més en els sectors emergents i de més inserció

Puig promet un Erasmus "més potent" per a FP i 10.000 places més en els sectors emergents i de més inserció
22/04/2019 -

El ‘president’ i candidat socialista, Ximo Puig, ha promés aquest dilluns que si continua després del 28A implantarà un Erasmus de la Formació Professional “més potent” que l’actual, vinculat a les pràctiques d’empresa, i que ampliarà l’oferta d’FP amb 10.000 places per als sectors emergents i de més inserció laboral.

També ha anunciat una nova línia d’ajudes econòmiques i un conveni amb Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) per a facilitar la mobilitat de l’alumnat que haja de desplaçar-se, informa el PSPV-PSOE en un comunicat.

Després d’una reunió amb representants socialistes d’educació i ocupació, Puig ha destacat la seua intenció de donar més autonomia als centres d’FP i incrementar la seua relació amb les empreses. “És necessari que donem un impuls a la Formació Professional; és fonamental que la pròxima legislatura siga la legislatura de la FP perquè és la palanca de futur per a milers de persones”, ha reivindicat.

Per a això, ha defensat que aquestes mesures s’han de prendre a través dels consells comarcals d’FP que pretén constituir amb la participació d’empresaris, sindicats, centres de formació i administracions locals.

Puig considera que “els pactes municipals són fonamentals; ha d’haver-hi una presència en la codecisió entre empresaris, sindicats i ajuntaments i dissenyar el futur amb flexibilitat, perquè no podem voler tindre ocupacions per al present i el futur amb una educació pensada en el segle passat”.

Sota aquest prisma, ha afirmat que “l’FP està cridada a exercir un paper estratègic imprescindible en la millora de la productivitat de les empreses valencianes” com “un factor clau en el desenvolupament del nou model productiu que s’anirà desenvolupant en la nostra economia”. L’objectiu és que “les empreses es comprometen amb la Formació Professional, perquè permeta orientar la formació cap al futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 11 =

escalante
Informacion coronavirus
el puig