25n
25N
25N

Puig insta a Les Corts a treballar conjuntament perquè els Pressupostos de l'Estat garantisquen la millora de la xarxa ferroviària valenciana

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat a Les Corts Valencianes a treballar conjuntament per a aconseguir que els Pressupostos Generals de l’Estat 2017 garantisquen la millora de la xarxa ferroviària de la Comunitat Valenciana, inclòs el Corredor Mediterrani

Puig insta a Les Corts a treballar conjuntament perquè els Pressupostos de l'Estat garantisquen la millora de la xarxa ferroviària valenciana
10/02/2017 -

El cap del Consell s’ha expressat en estos termes durant la sessió de control celebrada en Les Valencianes, on ha advocat perquè la Càmera estiga “al servei del poble” i reclame de forma unànime al Govern central les inversions necessàries en matèria d’infraestructures.

“A Madrid tenen la Porta del Sol i allí hi ha una placa de quilòmetre 0. Nosaltres hauríem de posar ací una placa, però de zona 0: zona zero d’inversió en infraestructures per part del Govern central”, ha declarat Puig, que ha assegurat que la Comunitat Valenciana està “cansada de ser zona catastròfica” en matèria d’inversions.

Durant esta legislatura, Les Corts han aprovat un total de 21 resolucions a favor del suport al ferrocarril i la línia ferroviària, “moltes d’elles per unanimitat”, tal com ha recordat el President.

D’altra banda, Puig ha anunciat que l’aprovació, per part del Consell, del projecte de Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat està prevista per al pròxim mes de març. Esta llei respon, ha dit, a la necessitat d’arbitrar dos models de cogestió en matèria de turisme, un d’ells basat en els agents institucionals i l’altre en la col·laboració públic-privada.

El cap de l’Executiu valencià ha expressat el seu desig que esta norma, que en l’actualitat “està en procés de discussió entre els agents socials i econòmics”, siga una llei “consensuada”, amb l’objectiu que tinga una trajectòria “estable” en el futur.

Així mateix, Ximo Puig ha advocat per un “gran acord” de les comunitats autònomes del litoral que permeta garantir la sostenibilitat del mateix i posar fre a l'”erosió progressiva que està posant en perill un element fonamental del nostre patrimoni com són les platges”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − deu =