Puig presenta el Pla Resisteix: 340 milions per als sectors més afectats per la pandèmia

El pla conté ajudes directes i complementàries per a les empreses, treballadors i autònoms dels sectors més afectats

Guardar

puig
puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat, aquest matí, un pla de xoc per a fer costat als sectors més afectats per la pandèmia. Dotat amb 340 milions d'euros, el Pla Resisteix se centra a oferir ajudes complementàries al sector de l'hostaleria i restauració, activitats turístiques, artístiques, parcs d'atraccions i ludoteques, així com als sectors relacionats amb la festa.

Per què aquests sectors? Perquè representen el 30% de pèrdues del valor afegit i el 59% de la destrucció de l'ocupació, sense comptar que quasi la meitat dels treballadors de l'hostaleria segueixen en ERTO. "Són sectors decisius i necessari per a la nostra prosperitat".

Abans de presentar el pla, Puig ha mantingut una reunió de treball al costat del secretari general de CCOO-PV, Arturo León, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez i el president de la CEV, Salvador Navarro, acompanyat pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

"El Pla Resisteix és fruit d'un gran acord entre els agents socials dels sectors que, actualment, a causa de la pandèmia i de les noves restriccions, són més vulnerables. D'aquesta manera, llancem aquestes ajudes parèntesi per a, de manera simultània, impulsar la reactivació econòmica i, per descomptat, continuar salvant vides que, ara mateix, és la nostra prioritat", ha assenyalat el president.

En aquest sentit, les sis mesures principals que componen el Pla Resisteix són les següents:

1. Una línia d'ajudes directes, dotada amb 80 milions d'euros, per a la cobertura íntegra, durant dos mesos aproximadament, de les quotes de la Seguretat Social dirigida a autònoms i empreses. Aquestes ajudes repercutiran en 170.000 treballadors, dels quals 43.000 són autònoms, i en 21.000 empreses.

2. Una línia d'ajudes específiques de 8 milions d'euros per als 26.000 autònoms més afectats, que es complementarà amb les prestacions que reben de la Seguretat Social.

3. 17 milions d'euros per als més de 48.000 treballadors que segueixen en ERTO.

4. Una ajuda específica per al sector de l'oci i l'entreteniment, amb especial atenció a l'oci nocturn, i que estarà dotada amb 8 milions d'euros.

5. Dues línies de l'Institut Valencià de Finances dotades amb 100 milions d'euros: es tracta, d'una banda, d'una línia de préstecs bonificats de fins a 750.000 euros per a les empreses vinculades amb l'oci, allotjament i restauració, i activitats connexes, a través de la qual l'IVF pretén mobilitzar 50 milions d'euros. Aquests préstecs inclouen una part no reembossable que podrà arribar segons els trams del crèdit fins al 30%; i, d'altra banda, es crea una línia per a préstecs participatius, de fins a 800.000 euros, "per a empreses amb una situació financera límit i que abans de la pandèmia sí que eren viables". Amb aquesta línia, l'IVF pretén mobilitzar altres 50 milions d'euros.

6. El Fons de Cooperació Covid, que el seu mínim augmenta a 127 milions d'euros en incorporar les ajudes que es destinaran al sector de l'artesania.

"Es tracta d'un esforç gran, però necessari; d'un pla per a resistir i alçar-nos tots més prompte que tard". En aquest sentit, Ximo Puig ha recordat que la Generalitat Valenciana ja ha destinat 1.000 milions d'euros a fer front a la pandèmia, dels quals més de 700 milions van impactar sobre les empreses de la Comunitat Valenciana.

Dels 340 milions d'euros que conformen el Pla Resisteix, la Generalitat aportarà 279 milions – el 82% del total –.

Arxivat a:

Destacats