25n
25N
25N

Puig mostra la seua "preocupació" pel coronavirus però insta a no generar "alarmisme innecessari"

Sobre si es contempla alguna mesura especial per a Falles, ha indicat que “en aquest moment no hi ha res previst”

Puig mostra la seua "preocupació" pel coronavirus però insta a no generar "alarmisme innecessari"
24/02/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat aquest dilluns la seua “preocupació” per l’expansió del coronavirus en el nord d’Itàlia, encara que “sense que es genere un alarmisme innecessari”. “Cal ser extraordinàriament prudents, tenim moltes persones que vénen d’Itàlia i no cal tindre en aquests moments gens de por afegida, hi ha un control en frontera en els aeroports”, ha dit.

Així s’ha pronunciat el ‘president’ davant preguntes dels mitjans el mateix dia en què Itàlia ha confirmat cinc morts i que 219 persones han donat positiu a les proves de COVID-19 concentrades en cinc regions (Llombardia, Vènet, Emilia Romaña, Piemont i Lazio).

Respecte a si es contempla alguna mesura especial davant la pròxima celebració d’una festa multitudinària i amb àmplia assistència de turistes com les Falles, ha indicat que “en aquest moment no hi ha res previst” i ha afegit que cal estar atents “al que vaja succeint en les pròximes dates”, sempre en coordinació amb el Govern central i amb les autoritats europees.

Sobre l’expansió del coronavirus, ha indicat que “no cal fer alarmisme” però el Consell sí que té un “alt sentit de la preocupació” i aquest mateix cap de setmana les conselleries de Sanitat i d’Interior han estat en permanent contacte, també amb el Govern.

“Hem d’estar molt atents a aquesta situació”, ha incidit, i cal ser “extraordinàriament prudents” perquè hi ha una sèrie de protocols establits i s’aplicaran. “En aquests moments hi haurà una tensió especial en els aeroports en els vols procedents d’Itàlia, però tenint en compte que no s’actuarà d’una manera alarmista ni generalitzada”, ha precisat.

Així, ha continuat Puig, “quan puga haver-hi alguna persona que tinga algun tipus de símptoma o que haja pogut estar en contacte amb altres persones s’atendrà per les autoritats sanitàries corresponents”.

“Ho estem gestionant des de la prudència i la responsabilitat i hui dia Espanya en el seu conjunt i la Comunitat Valenciana estan netes de qualsevol conat d’aquesta epidèmia; cal abordar-lo amb serietat, tranquil·litat, rigor i amb preocupació, per descomptat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus