25n
Orgull
Orgull

Puig planteja un nou contracte per a aconseguir "una societat avançada" i "tancar el pas al populisme conservador"

I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Puig planteja un nou contracte per a aconseguir "una societat avançada" i "tancar el pas al populisme conservador"
11/09/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tornat a demanar la confiança dels valencians renoven la seua confiança per a implantar “un nou contracte social” que permeta “una societat avançada” i “un futur millor en el qual les idees de la il·lustració tanquen el pas al populisme conservador”.

Puig ha defensat en el seu últim discurs en el Debat de Política general de la legislatura, en el qual ha anunciat 35 mesures, “un optimisme crític” per a “impulsar aquesta societat avançada” perquè ara hi ha “una Comunitat Valenciana que no vol tornar al pitjor passat” i encara que ara “està millor, encara ho estarà més en els pròxims anys”.

En aqueix sentit, ha argumentat que aquest canvi va començar en 2005 amb l’Acord del Botànic que va superar “una visió partidista” des de “la pluralitat” i que ha generat un escenari d'”estabilitat, diàleg i honradesa” que ha aconseguit “canviar el paradigma” de “la Comunitat de la corrupció a la Comunitat de la solidaritat” i d'”una Generalitat en retirada a una Generalitat activista per l’autogovern”.

No obstant això, ha recalcat que aquest esperit del Botànic “no té limitació temporal, ni tan sols electoral”, sinó que és “una obligació irrenunciable posar en el centre de totes les polítiques a les persones, posar les llums llargues per a garantir que el moment valencià acaba sent el temps valencià” i perquè és “una obligació ètica pensar en les pròximes generacions, i no en les pròximes eleccions”.

Puig ha incidit que la societat valenciana va dir “prou” a la situació de col·lapse en la qual estava el juliol de 2015 per a ressorgir de “les cendres” amb “valentia” i “assumir la seua pròpia realitat per a transformar-la”, després de “massa anys en els quals s’havia enganyat al poble valencià generant un fals espill de prosperitat”.

“MOMENT VALENCIÀ”

Sobre aquest tema, ha recalcat que “el resultat és el moment valencià” perquè estem “millor en desocupació, s’han recuperat drets bàsics i s’ha recuperat la hipoteca reputacional”. “El moment valencià és una oportunitat per a ressituar a la Comunitat Valenciana a Espanya, a Europa i en el món”, ha apuntat.

Puig ha incidit a reclamar un finançament just i un nou model territorial des de “la lleialtat” perquè l’estat de les autonomies actual “ja està esgotat”, així com revisar tots els recursos d’inconstitucional interposats per l’anterior executiu del PP.

Per això, confia en la reunió que mantindrà amb el president Sánchez la primera setmana d’octubre en la qual abordaran el compliment de l’Agència Valenciana i li traslladarà la posició del Consell respecte a les reformes que necessita Espanya.

El president de la Generalitat ha subratllat que aquesta ha sigut la “legislatura del rescat de les persones i de la reactivació de l’economia valenciana” però ha advertit que si no es gestionen bé els riscos futurs poden ser una involució democràtica”.

En aqueix sentit, ha alertat que “alguns ja proposen aquesta involució” que s’alimenta de “les fractures socials, dels quals temen ser els perdedors dels canvis, i de la por del que s’aprofita la xenofòbia de Salvini o Le Pen, el tradicionalisme d’Orban, o el recurs a l’aïllament de Farage” i també alguns fenòmens independentistes”. “El nou populisme conservador”, ha constatat.

Per això, ha reclamat que aquesta transformació global no conduïsca a “reaccions extremistes ni antidemocràtiques” perquè seria “assumir la derrota”. Per contra, la Comunitat Valenciana ofereix “un optimisme valencià, un optimisme crític” que ha de servir de base a un nou model social basat en “el desenvolupament, la igualtat i la democràcia”.

Puig ha subratllat que “aquesta és l’època per a reafirmar la democràcia, un nou contracte social per a una societat avançada” que “vol “desenvolupament i no paràlisi, que vol igualtat i no fractura i que vol democràcia i no por”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 7 =