25n
25N
25N

Puig demana "canviar el xip ja" i destaca el "paper crucial" dels joves: "Ja n'hi ha prou d'irresponsabilitats"

Puig demana "canviar el xip ja" i destaca el "paper crucial" dels joves: "Ja n'hi ha prou d'irresponsabilitats"
24/10/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la ciutadania valenciana, a la qual ha demanat “canviar el xip ja” perquè “no podem perdre ni un sol dia”, ja que “existeix un risc imminent, innegable i extraordinari per a la població”. A més, ha destacat el “paper crucial” dels joves “en aquesta causa” perquè “són el futur” i ha mostrat la seua “confiança” en aquest col·lectiu.

Així s’ha manifestat Puig en una declaració institucional realitzada aquest dissabte, en la qual ha assenyalat que “tots hem de canviar el xip” i ha instat a “fer-lo ja” perquè “per damunt de totes les normes està la corresponsabilitat de cadascun”.

El president de la Generalitat ha destacat el “paper crucial” dels joves “en aquesta causa”: “Sou el futur i aquesta comunitat serà allò que vosaltres decidiu”. A més, ha valorat que “han sigut avantguarda en la consciència pel planeta, per la igualtat i per la diversitat” i ha mostrat la seua “plena confiança” en aquest col·lectiu.

En aquesta línia, ha manifestat que “ja n’hi ha prou d’irresponsabilitats que posen en perill als nostres majors, als col·lectius vulnerables, al personal sanitari o a qualsevol ciutadà”. “Ja n’hi ha prou d’irresponsabilitats aïllades enfront d’una societat que, en la seua immensa majoria, està fent un enorme esforç”, ha insistit.

Puig ha instat a recordar “com anàvem a comprar al març, amb tota la precaució possible, i com manteníem la distància de seguretat a l’abril, d’una manera estricta” i ha demanat “tornar a aqueixos nivells de precaució” perquè “és així com vam anar reduint els malalts, de 2.200 hospitalitzats, a cinc, i de 386 persones en UCI, a quatre”.

“ARRIBAR A NADAL EN LES MILLORS CONDICIONS”

El cap del Consell ha demanat a tota la població “fer un esforç major” per a “arribar al Nadal en les millors condicions socials, familiars i comercials i per a no escanyar l’economia i la vida quotidiana amb mesures que ningú desitge”. “És el moment”, ha apuntat.

Per això, ha apel·lat al “patriotisme cívic, el dels valors que ens agermanen”, a la “responsabilitat d’una societat madura que assumeix les seues obligacions, la solidaritat amb qui pot caure malalt o perdre la vida i la fraternitat de qui no és indiferent amb la salut i a la situació econòmica i laboral dels seus veïns i veïnes”.

“És l’hora d’aqueix patriotisme responsable, solidari i fratern. Ho aconseguim quan estàvem molt pitjor. Ara ho tornarem a aconseguir de nou”, ha declarat.

MÉS DE 20.000 PROPOSTES DE SANCIÓ PER INCOMPLIR MESURES

D’altra banda, el ‘president’ de la Generalitat ha precisat que en només tres mesos la Conselleria de Justícia ha rebut més de 20.000 actes de proposta de sanció per incomplir les mesures de prevenció davant la Covid-19 i ha subratllat que “el focus de contagi del 90% d’elles deriven de reunions socials i de festes contràries a la normativa sanitària que se celebren en xalets, habitatges o cases de camp”.

“Tot això forma part de la nostra manera d’entendre la vida, i està bé, ens agrada ser així, però ara no es pot fer ni tampoc tolerar”, ha remarcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dotze =