25n
25N
25N

Puig demana un repartiment transparent del fons europeu per a corregir la "falta de cohesió" entre CCAA

Puig demana un repartiment transparent del fons europeu per a corregir la "falta de cohesió" entre CCAA
31/07/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, afronta la conferència de presidents autonòmics d’aquest divendres amb l’objectiu que el Govern aposte per uns criteris “clars, transparents i en benefici de la convergència” en la distribució dels fons de reconstrucció de la UE.

Abans de la cita a San Millán de la Cogolla (La Rioja), el socialista ha avançat que plantejarà a Pedro Sánchez “que els mateixos criteris que ha demanat a Europa s’apliquen a Espanya per a corregir la situació de desequilibri, desigualtat i a vegades mancada de cohesió entre les CCAA”.

“És un gran moment per a avançar en la convergència entre les comunitats autònomes”, ha afirmat als periodistes a la seua entrada al monestir d’Ayuso, mostrant-se de nou esperançat amb el pla de reactivació de la Unió Europea.

Sobre la reunió, Puig ha destacat que aquest espai multilateral s’ha reforçat en aquest temps gràcies a les 14 videoconferències telemàtiques durant la pandèmia sumades a aquesta presencial. “Aqueix és el camí: el de la cogovernança, la corresponsabilitat i el de pensar en l’interés general i no el particular”, ha defensat.

També ha anomenat a la corresponsabilitat en la gestió del pla europeu i que les comunitats autònomes participen en el disseny i el desenvolupament del pla de reformes que ha de presentar el Govern d’Espanya a la UE, però sobretot que tinguen capacitat de gestió.

Quant a la pandèmia, Puig ha reiterat la seua preocupació pel canvi de tendència i ha confiat en el “gran equip” d’Atenció Primària i rastrejadors amb el qual compta la Comunitat per a “intentar que s’encapsulen adequadament els brots que estan sorgint”. Ha insistit així a treballar des de la corresponsabilitat de les CCAA, les institucions i les empreses.

“Tothom ha de tindre un objectiu comú i cadascun assumir la seua responsabilitat. Podrem eixir d’aquesta situació si cadascun fa el que li correspon”, ha reivindicat el president valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 6 =

museo prehistoria