25n
25N
25N

Puig vol reforçar el Pacte contra la Violència de Gènere i trencar aquest "terrorisme"

Aquesta setmana demanarà en Les Corts avançar i combatre les idees de partits que poden fer retrocedir en aquest assumpte

Puig vol reforçar el Pacte contra la Violència de Gènere i trencar aquest "terrorisme"
07/01/2019 -

És necessari reforçar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere per a erradicar el “terrorisme masclista”. Així ho va defensar la setmana passada el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de les últimes notícies i l’ascens de partits “d’antigues idees”, en referència a VOX.

Per al socialista es tracta, precisament, del problema més important que té Espanya i la Comunitat Valenciana. “Enguany ha sigut el moment en què s’ha visibilitzat més que mai l’exigència d’igualtat que qualsevol institució democràtica ha de defensar i donar suport al màxim”, va expressar.

Per això, aquesta setmana proposarà en Les Corts fer “passos decisius” en l’aplicació de les mesures del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere perquè no existisca la “impunitat amb la qual alguns homes actuen” i ha apel·lat a la necessitat que treballen en conjunt “les forces polítiques, sindicals i socials”.

El 20 de desembre a Benidorm un home va apunyalar a una dona; el 23 la Policia va detenir a un home per intentar-lo amb una dona amb la qual va mantenir una cita i en la Nit de Cap d’Any dos homes van agredir sexualment a una menor de 17 anys a Borriana. Tres dels últims fets coneguts que se sumen a molts més a escala estatal.

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere està format per 293 mesures concretes

Així, en la seua intervenció va denunciar que “no es pot admetre sota cap condició que es pose en qüestió la igualtat entre homes i dones al nostre país” i que cal “combatre aquelles idees que volen tornar al pitjor del nostre passat”.

Amb això, el President es referia a VOX, que en el seu programa electoral proposa eliminar la Llei contra la Violència de Gènere i les partides que es destinen a ella per “no tractar amb igualtat” a tots els espanyols. En diverses ocasions el seu líder, Santiago Abascal, s’ha mostrat “preocupat” pel linxament que es fa “indiscriminadament als homes” en aquest sentit.

Amb el “millor desig” que en 2019 no hi haja cap dona més assassinada, Ximo Puig ha deixat una reflexió: “Totes les lleis contra la violència de gènere fetes a Espanya i en la Comunitat Valenciana formen part d’una cultura democràtica que no podem deixar que es pose en qüestió, i aquells partits nous d’idees antigues que plantegen tornar al passat cal combatre’ls”.

La Comunitat Valenciana planta cara a aquesta xacra

“La desigualtat estructural, la discriminació i l’opressió basada en el gènere com a mecanisme social que utilitza el patriarcat per a subjugar a les dones respecte als homes i al constructe social del ‘masculí’ té, entre les seues pitjors conseqüències, l’assassinat de dones”.

Amb aquesta causa comença el manifest del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, un acord autonòmic que va començar amb la creació d’una subcomissió d’estudi d’aquest assumpte en octubre de 2015 i que va concloure amb unanimitat el 7 de juliol de 2017.

Es tracta del resultat del treball conjunt entre representants polítics, agents socials i econòmics, universitats, entitats feministes, col·lectius de dones supervivents, tercer sector, mitjans de comunicació, cossos de seguretat, Administració de Justícia i el conjunt de les administracions públiques des d’abril de 2017.

En concret, està format per 293 mesures que pretenen garantir una societat segura i lliure de violència de gènere i masclista, feminitzar la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció a les dones víctimes i descendents, trencar els murs que invisibilitzen aquesta xacra social i socialitzar-lo com un conflicte polític i social i garantir una parida estable per a desenvolupar i implementar els objectius.

Tal com indica el portal web oficial, actualment hi ha 7.997 persones i 827 entitats compromeses amb aquest assumpte per a transformar la societat cap a una igualitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =