25n
25N
25N

Puig demana perdó als sanitaris per la falta de material: "Aquest tsunami ens ha sobrepassat a tots"

Puig demana perdó als sanitaris per la falta de material: "Aquest tsunami ens ha sobrepassat a tots"
22/04/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat perdó als professionals sanitaris per “no haver arribat a temps” i per no comptar amb el material de protecció “que mereixien” contra el coronavirus. “Un tsunami que ens ha sobrepassat a tots, ha asseverat reiterant les seues disculpes “ara i les vegades que faça falta”.

Puig compareix en la diputació permanent de les Corts, “en el temple de la paraula enaltint el silenci per les víctimes d’una pandèmia cruel”, una sessió que ha arrancat amb un minut de silenci “davant les famílies que ploren i davant l’admiració dels herois anònims que ens han donat una lliçó de professionalitat, generositat i servei públic”. “Aquesta lliçó ha de marcar-nos el camí de la recuperació”, ha reivindicat.

En l’inici del seu discurs de balanç, ha lamentat les mil vides perdudes en la Comunitat, “el pitjor que pot imaginar un president, un govern i, en definitiva, un país”. La majoria, ha lloat, “gent gran que s’ha deixat la pell en el treball, construint l’Estat del Benestar, la democràcia i la societat avançada que hui tenim”. I “moltes, per desgràcia, sense poder agafar la mà dels quals més volien”

“Ningú ha conegut res semblant; és la catàstrofe més gran de salut pública per a les generacions de hui”, ha recalcat, però ha anomenat a “no tindre por a la por” citant un parlament de Roosevelt durant la Gran Depressió. Ha advertit d’aquest mal i ha convidat a assumir l’esperit dels quals lluiten “enmig del túnel” per al procés de reconstrucció social i econòmica.

Una “amarga primavera” en la qual Puig ha remarcat l’esforç de les persones confinades, els 350.000 treballadors en ERTO, els 100.000 autònoms que van demanar les ajudes del Consell en un dia i les desenes de milers d’empreses que “viuen en incertesa, preguntant-se des de fa mes i mig ‘i després què’?”.

I encara que ha lamentat que “no és la societat somiada per tants valencians”, s’ha mostrat convençut que “la nostra societat resistirà, ressorgirà i continuarà progressant”. “Un nou renaixement és possible i depén de nosaltres. L’única cosa que hem de témer és la por mateixa”, ha emfatitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − sis =

museo prehistoria