25n
25N
25N

Puig demana "normes i protocols comuns" a Europa per a garantir la mobilitat amb seguretat

Puig demana "normes i protocols comuns" a Europa per a garantir la mobilitat amb seguretat
12/11/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat aquest dijous vaivens en la política del Govern respecte a l’obligatorietat de PCR als turistes de països de risc i sobre aquest tema ha defensat l’espai Schengen i per a assegurar-lo ha reclamat “unes normes i protocols comuns a Europa” per a garantir “la capacitat de mobilitat, no sols pel turisme sinó per la indústria, però amb seguretat”.

Puig, abans d’assistir a l’Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani, preguntat pel canvi de criteri del Govern respecte a l’obligatorietat de PCR als turistes de països de risc, ha comentat que en la lluita contra la pandèmia “no hi ha receptari” sinó que “cal adaptar-se” a les situacions i en eixe sentit ha destacat així mateix que la baixada de l’IVA per a les mascaretes és “molt positiva”.

De fet, ha comentat que Alemanya també acaba de “variar la seua estratègia” respecte als test massius i ara només es farà a les persones amb símptomes perquè “la pandèmia està evolucionant”. En eixe sentit, s’ha referit als països que “millor estaven i que ara estan en una situació molt difícil”. “Veiem com Polònia, Àustria o Portugal que han sigut referència estan malament, estem en la segona ona i no coneixem encara tots els paràmetres de la malaltia i dels seus contagis i per tant cal estar atents”.

Preguntat per si en la Comunitat Valenciana s’adoptaran mesures més restrictives ha exposat: “veurem com evoluciona i en funció d’aquesta anàlisi s’adoptaran les decisions”. Puig, que ha recordat que s’ha prorrogat una setmana més el tancament perimetral de la Comunitat, ha assenyalat que aquesta vesprada mantindrà una nova reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

“TOT TÉ CONSEQÜÈNCIES”

En qualsevol cas, ha insistit que són “els experts, els tècnics en Salut Pública, són els que van informant i cal prendre les mesures que cal prendre, però sense prendre mesures amb caràcter compulsiu perquè tot té conseqüències”.

Per això, ha insistit que cal actuar amb “la màxima serenitat com estem fent”. “Ho vam fer des del principi de la pandèmia i continuarem amb serenitat, persistència i suport a les mesures proposades del Govern”.

Puig ha recalcat en què cal ser “corresponsables” perquè “cadascun de nosaltres és una certa vacuna en si mateix i cal adoptar les necessàries, prevencions i ser conscients que no podem arribar a un estrés hospitalari” i per a evitar-lo continuem habilitant espais” i ha agraït als professionals el seu “treball extraordinari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =