25n
25N
25N

Puig insisteix que és "més fàcil actuar" davant l'oci nocturn reglat i demana no estigmatitzar a cap sector

Puig insisteix que és "més fàcil actuar" davant l'oci nocturn reglat i demana no estigmatitzar a cap sector
03/08/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dilluns, davant l’aparició de rebrots lligat a l’oci nocturn, que mantenir obert un sector reglat “facilita més les coses que el no reglat” perquè és “més difícil actuar davant ‘botellons’ o festes privades sense control”. En qualsevol cas, ha recalcat: “això és molt complicat i cal prendre decisions en funció de com vaja avançat la pandèmia”.

Puig, en una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press, ha assenyalat sobre aquest tema que és “cert” que els rebrots s’estan produint en l’oci, però també en l’espai familiar i d’amics. Per això, “cal analitzar la situació amb rigor i no s’ha d’estigmatitzar a cap sector”.

“No és només en espais nocturns on es produeixen els casos perquè si fóra així la solució seria molt fàcil, però no ho és”, ha recalcat Puig, que ha insistit que molts dels brots són per contacte social i familiar.

A més, ha destacat l’acord amb les Forces de Seguretat per a incrementar les accions disciplinàries en tots els locals d’oci nocturn. “Cal complir la normativa i no generalitzar”, ha recalcat.

Puig ha admés que les dades “no són bons ni Espanya, tampoc els nostres i que estiguem millor que la mitjana no serveix per a molt”. No obstant això, ha destacat que els 1.200 rastrejadors amb els quals disposa la Generalitat estan aconseguint “encapsular” els brots. “Però estem preocupats perquè no acabem de ser capaços de canviar la tendència”, ha assenyalat Puig, que ha demanat a la població “corresponsabilitat” per a “poder eixir d’aquesta”.

DIÀLEG AMB REGNE UNIT

D’altra banda, ha afirmat que la mesura de Regne Unit d’imposar una quarantena als viatgers que procedisquen d’Espanya “no s’ha pres des d’una posició exclusivament epidemiològica, sinó que té altres derivades”. Per això, ha defensat “els esforços” del president Sánchez i del Ministeri d’Exteriors en les negociacions i ha apostat per “una posició de diàleg permanent i no de confrontació” al mateix temps que ha recordat que són “els mateixos britànics i les seues empreses els que estan protestant”.

Així mateix, ha admés que la mobilitat de turismes d’altres comunitats per les vacances pot “provocar nous brots” però “no està associat directament a una comunitat”. Puig ha destacat que la situació sanitària en la Comunitat està “baix control” –amb 9 persones en UCI i 80 hospitalitzades– i que quan es detecten casos cal “actuar de pressa per a encapsular-los”, però sense “estigmatitzar a cap comunitat”.

Finalment, sobre l’inici del curs, ha recordat que hi ha un acord amb la comunitat educativa per a començar “amb la màxima presencialitat possible”, encara que també hi ha altres escenaris plantejats si augmentaren els rebrots.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − quatre =