25n
25N
25N

Puig demana que els ERTO en turisme "vagen més enllà de l'estat d'alarma" per les peculiaritats del sector

Arxiu

Puig demana que els ERTO en turisme "vagen més enllà de l'estat d'alarma" per les peculiaritats del sector
12/04/2020 -

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha proposat aquest diumenge que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (Ertos) presentats en el sector turístic arran de la crisi del coronavirus i de l’estat d’alarma decretat per ella vagen “més enllà” d’aquesta situació, tenint en compte les característiques d’aquests negocis i que a diferència d’uns altres no podran reprendre la seua activitat i començar a recuperar la normalitat “l’endemà” d’alçar-se el confinament.

Puig ha explicat, en la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i amb la resta de responsables autonòmics tractar la crisi del coronavirus, que aquest ha sigut un dels plantejaments que ha fet en aquesta trobada.

Així, ha detallat que ha apuntat la idea que els Ertos presentats a partir de la crisi de la Covid-19 “en el sector turístic tinguen un itinerari diferent”, atés que es tracta de negocis que no tindran activitat o que no podran obrir “l’endemà” de la fi de l’estat d’alarma, a diferència d’uns altres.

“És un sector més afectat quant a capacitat de clients”, ha agregat el cap del Consell. En aquesta línia, ha reiterat que ha demanat que “els Ertos que es plantegen en el turisme vagen més enllà de la data de l’estat d’alarma”. Ximo Puig ha considerat que aquest és un plantejament “raonable” que “es pot consensuar amb empresaris i sindicats”.

D’altra banda, el president de la Generalitat valenciana ha apostat també, “pensant en el futur” i en l’inici de l’activitat normal després del confinament, a començar a “agilitar tots els mecanismes de caràcter administratiu i de llicències d’obra pública” perquè “des del punt de vista administratiu es puguen alliberar” i ajudar a la recuperació com més prompte millor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

CCCC
torrent