25n
25N
25N

Puig demana "despolititzar" el plurilingüisme perquè "fer d'això una bandera d'enfrontament té conseqüències"

Puig demana "despolititzar" el plurilingüisme perquè "fer d'això una bandera d'enfrontament té conseqüències"
13/01/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’objectiu del Consell és “despolititzar” l’aplicació de la llei de plurilingüisme perquè, al seu judici, “fer d’això una bandera d’enfrontament té conseqüències”.

Puig s’ha pronunciat així des d’Oriola (Alacant) preguntat sobre la manifestació prevista per a diumenge que ve en la localitat contra l’aplicació de la llei a partir del curs que ve i que obligarà a donar un mínim del 25% de les classes en valencià, un mínim del 25% en castellà i entre un 15 i un 25% en anglés.

En eixe sentit, el president ha considerat que “el PP i la dreta, mai ha actuat d’una manera lleial en aquesta qüestió” i ha estimat que es busca “desgastar, però es desgasta la convivència”.

Ximo Puig ha mantingut que les llengües no han de “dividir”, i ha apuntat que el fet que la Comunitat Valenciana tinga dues llengües “és una riquesa, no és un problema”.

“El que hem de veure és de quina manera s’arbitra la capacitat d’aprendre les dues llengües. El nostre objectiu fonamental és que tots els xiquets de la Comunitat sàpien castellà, valencià i anglés”, ha afirmat per a precisar: “Sobretot on tenim més dèficit és precisament en l’anglés, una llengua franca, de futur que genera major igualtat perquè els joves tinguen major possibilitats de futur”.

Per això, ha rebutjat que les llengües s’utilitze com a “element de confrontació” i s’ha referit al dret d’exempció, que existeix a la Vega Baixa i a les comarques castellanoparlants: “Crec que és important que tots els xiquets que tenen capacitat puguen aprendre tres llengües”.

Puig ha anunciat que en els pròxims dies acudirà a la comarca amb “voluntat de diàleg” el secretari autonòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + dotze =