25n
25N
25N

Puig demana a la societat que es comprometa en la lluita "justa" per la igualtat de gènere

Puig demana a la societat que es comprometa en la lluita "justa" per la igualtat de gènere
02/10/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el combat per la igualtat de gènere és una lluita “justa” que mereix el compromís de tota la societat.

Així s’ha manifestat durant l’obertura de les primeres jornades ‘Les rutes de la seda i la dona en les cultures del mediterrani’, impulsades pel Fòrum Pensament i Acció, un acte que ha tingut lloc a la Casa Mediterrani d’Alacant.

Puig ha destacat la importància d’aquest fòrum perquè “se centra en el paper de les dones com a educadores i transmisoras de valors a les noves generacions i en el seu indispensable protagonisme en una nova governança mundial basat en el multilaterismo democràtic”.

“La Ruta de la Seda, que hui ens serveix d’inspiració per a parlar de la necessitat de la comunicació entre pobles i cultures, va anar en segles passats un camí pel qual fluïa el comerç, però també el coneixement”, ha ressaltat.

Per aquest motiu, el cap de l’Executiu valencià ha indicat que les lluites i anhels en favor d’una societat més justa són “compartits en molts altres llocs del món”. Al seu judici, aquestes aliances són necessàries “enfront del fanatisme i el dogmatisme que alcen noves fronteres, bloquegen els intercanvis i restringeixen les llibertats i els drets fonamentals”.

Referent a això, Puig ha afirmat que la Comunitat Valenciana, per interés estratègic i per convicció política, “vol ser un espai d’igualtat i inclusividad”.

9 D’OCTUBRE

D’altra banda, i en relació al 9 d’Octubre, Puig ha manifestat: “Celebrarem la festa en la qual afirmem que som un poble amb identitat pròpia. Es tracta d’una identitat forjada en el passat però disposada a evolucionar, sempre en contacte amb un món global i interconnectat”.

Per això, el Dia de la Comunitat Valenciana és també “una anomenada a aprofundir en aqueixos valors imprescindibles per a garantir la cohesió social i la pau”.

El cap del Consell ha aprofitat l’acte per a honrar la memòria de Carmen Alborch perquè fa un any, el 9 d’Octubre, “va llançar el repte d’aconseguir que el feminisme siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat”. És aquest fòrum –emmarcat en la Ruta de la Seda com a projecte de la Unesco– “el més adequat perquè els transmeta el desig i la inspiració de Carmen”, ha dit.

“Es tracta d’una idea que és una trucada per a prosseguir en la lluita, però també per a aprofundir en els llaços que ens uneixen i que ens fan iguals a homes i dones, d’una riba i d’una altra, de qualsevol riba de qualsevol mar del món”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 11 =

museo prehistoria