Puig afirma que l'acord per als PGE entre Govern i Podem "sona molt bé" i garanteix estabilitat a Espanya

Demana suport a la resta de grups parlamentaris perquè els comptes tiren avant

Puig afirma que l'acord per als PGE entre Govern i Podem "sona molt bé" i garanteix estabilitat a Espanya
11/10/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha considerat una “molt bona notícia” l’acord firmat aquest dijous entre el Govern i Podem per als Pressupostos Generals de l’estat (PGE) de 2019 perquè “sona molt bé” ja que contempla polítiques que des del Consell s’estan implementant. Així mateix, ha destacat que és “positiu” que hi haja “el màxim possible d’estabilitat” i els comptes són “una garantia” per a açò el pròxim any.

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació abans de participar en la Fira del Llibre a Frankfurt, en ser preguntat per l’acord rubricat entre el president del Govern Pedro Sánchez i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, per als PGE que contempla fixar el salari mínim de 900 euros i una pujada de l’impost de patrimoni, entre altres qüestions.

Sobre aquest tema, el cap del Consell ha subratllat que “el més important és que hi haja un desbloqueig de l’aprovació dels pressupostos” per a “avançar en eixe camí de donar estabilitat a l’economia” i “donar possibilitats de crear ocupació que és el gran repte que té aquest país”.

Així mateix, ha posat èmfasi en què el document “sona bé” als valencians perquè, entre altres qüestions, arreplega “moltes polítiques” que s’estan implementant des de la Comunitat Valenciana com és l’eliminació dels copagaments, millores en la vivenda social i altres que l’executiu valencià està desenvolupant i que, d’engegar-les el Govern, “alliberaria una part dels recursos que nosaltres estem dedicant a aquestes qüestions i que podríem dedicar a altres polítiques que estan infrafinançades en tos aquests moments pels propis pressupostos de la Generalitat”, ha assenyalat.

“El marc referencial parla del que nosaltres pensem que és fonamental: polítiques socials per a recuperar i reparar drets, polítiques d’innovació, de suport a beques i investigació i que van per a la transició de l’economia i tot això a nosaltres ens sona molt bé perquè són polítiques que s’estan implementant en aquests moments pel govern de la Generalitat”.

Per tant, ha demanat a la resta de grups parlamentaris en el Congrés que “han de completar el suport” perquè els comptes tiren avant que “puguen fer-los possible en aquests dies pròxims”.

Respecte al compromís de Sánchez de destinar el 10% de les inversions territorialitzades a la Comunitat, el president ha indicat que pel que ha vist en el document de l’acord no s’aborda la qüestió de les inversions als territoris, però ha remarcat que es tracta d’un compromís del president amb els valencians” i està “segur” que “es complirà.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − deu =

sagunt a escena 2019
turismo salou