25n
25N
25N

Puig demana perdó als hostalers i segueix "convençut" a poder passar de fase

Puig demana perdó als hostalers i segueix "convençut" a poder passar de fase
12/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat perdó als hostalers per haver pogut generar expectatives amb la desescalada i s’ha mostrat convençut que la Comunitat Valenciana segueix “en condicions” de passar completament a la fase 1. “S’està avançant”, ha assegurat.

Puig espera que “més prompte que tard” arribe la solució adequada després de la reunió d’aquest dilluns entre la consellera i el ministre de Sanitat, Ana Barceló i Salvador Illa, en el consell interterritorial. “Intentarem esbrossar entre tots el camí”, ha manifestat en ‘El programa d’Ana Rosa’.

A l’espera d’altres reunions tècniques durant aquest dimarts, ha posat l’accent que la seua “única ambició” és garantir la seguretat sanitària i reactivar l’economia “com més prompte millor” perquè també forma part de la salut de la societat: “Són milers d’ocupacions i persones molt angoixades”.

“Demane perdó si en algun moment hem generat expectatives, però sempre hem complit els paràmetres que se’ns han dit”, ha recalcat, remarcant que estaven i estan “convençuts” a passar de fase. Ha tornat a defensar el treball dels epidemiòlegs valencians i els informes rigorosos enviats al Ministeri: “Això no pot ser una guerra, hem complit els protocols”.

Respecte al canvi de paràmetres per a passar de fase, Puig ha sostingut que saben “el que s’ha explicat en els mitjans de comunicació” i que és cert que en la Comunitat hi ha més mobilitat que en altres CCAA, encara que ha destacat l’estudi que recull que el 92% dels valencians van complir la quarantena. “Sempre hem fet el que ens ha dit Sanitat”, ha subratllat.

Sobre les PCR, ha ressaltat que des d’aquesta setmana es fan aquestes proves a sospitosos de Covid-19 i que “es faran sempre”, al costat del reforç dels centres de salut. També ha remarcat que aquest dilluns només va haver-hi un hospitalitzat en la Comunitat i que sobren llits: “Les coses van bé perquè tenim una sanitat molt potent”.

“NINGÚ SE SALVA D’OMBRES”

El també líder del PSPV ha reiterat que no estan “obsessionats en una carrera d’arribar primers” perquè es tracta d’anar fent passos per a la recuperació. “Tots estem gestionant tan bé com siga possible; no hi ha ningú que se salve d’ombres”, ha asseverat, amb l’exemple de països com Corea del Sud o Singapur.

Per a evitar aquests rebrots, ha exigit de nou transparència i objectivitat en els criteris i ha mostrat la seua “bona disposició” per a arribar a acords. I ha anomenat a no generar “crispació” ni una lluita entre comunitats perquè “la que ens ve damunt és molt gran” en l’àmbit econòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + vint =

caixaontinyent
Informacion coronavirus
paterna