25n
25N
25N

Puig fixa com a prioritat la participació de la Comunitat Valenciana en consorcis europeus per a optar al fons addicional de 80.000 milions de la UE

Puig fixa com a prioritat la participació de la Comunitat Valenciana en consorcis europeus per a optar al fons addicional de 80.000 milions de la UE
22/11/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que la Comunitat Valenciana participa ja en tres consorcis europeus que desenvoluparen projectes vinculats a la recuperació econòmica i que opten a ser finançats per la Unió Europea a través d’un fons de 80.000 milions d’euros, addicionals als 750.000 milions que ja s’han assignat als països.

En concret, la Comunitat Valenciana participa en un consorci sanitari, al costat de la regió holandesa Esast Netherlands, Emilia Romagna, Trentino i Piemont (Itàlia), Extremadura (Espanya), les finlandeses Kainuu i Lapland, la regió nord-est de Romania i Eslovènia. El segon consorci al qual s’ha incorporat ja la Comunitat està vinculat a projectes de digitalització de l’agricultura, al costat de les regions d’Estocolm, la d’Atenes i Catalunya. Finalment, al costat de les regions d’Hamburg, Roterdam i Budapest, la Comunitat Valenciana participa en un consorci d’estalvi energètic en el sector de la construcció.

El president de la Generalitat, que ha mantingut una reunió amb el director general de Coordinació de l’Acció del Govern i responsable de l’Oficina Valenciana per a la Recuperació, Juan Angel Poyatos, ha destacat que la participació de la Comunitat Valenciana en consorcis paneuropeus és una prioritat per a la Generalitat, ja que permet, al marge de compartir projectes, optar a una línia de finançament que la Unió Europea destina de manera exclusiva a les aliances entre regions europees per a desenvolupar projectes de manera conjunta.

En la reunió, en la qual també ha participat la directora general del Gabinet de la Presidència, Esther Ortega, s’han repassat els avanços en la posada en marxa de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, que el president presentarà als agents socials i econòmics dimarts que ve.

Aquesta estratègia recull les línies bàsiques d’actuació de la Generalitat en el procés de reconstrucció de l’economia de la Comunitat Valenciana després de la crisi ocasionada per la pandèmia de la covid-19, així com al voltant de 400 projectes que opten a ser finançats pel fons Next Generation UE.

L’Oficina Valenciana per a la Recuperació (OVR), que ja està en funcionament, és l’encarregada de desenvolupar les línies d’actuació i articular la col·laboració publicoprivada. A més, l’OVR està assessorant empreses que tenen projectes alineats amb l’estratègia de la Unió Europea, per a la definició dels mateixos i l’adaptació a les exigències de Brussel·les per a optar al finançament.

“Una tercera funció fonamental de l’Oficina Valenciana per a la Recuperació és teixir aliances amb altres territoris de la Unió Europea per a dissenyar i presentar la comissió projectes conjunts, ja que aquesta via ens obri la possibilitat d’optar a uns fons que d’una altra manera no podríem”, ha assenyalat el president, que ha afegit que la col·laboració entre regions europees és un “objectiu bàsic d’un Consell profundament europeista.”

L’Oficina Valenciana per a la Reconstrucció s’ha conformat amb personal propi de la Generalitat i compta amb el suport de dues consultores externes especialitzades en l’assessorament a les empreses a l’hora d’elaborar els projectes per a maximitzar la captació de fons europeus. Les dues consultores són KPMG i Local Europe. L’OVR també comptarà amb assessorament per a la identificació d’àrees de treball paneuropees a les quals la Comunitat Europea puga incorporar-se, com els tres consorcis dels quals ja forma part.

“Facilitarem tota la informació a les empreses valencianes perquè coneguen les oportunitats al mateix temps que activarem des de la Generalitat iniciatives que permetran la col·laboració entre empreses per a aconseguir projectes de qualitat, ajustats als objectius de la Unió Europea: la digitalització, la resiliència i la sostenibilitat”, ha conclòs el president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 5 =