caixa popular

Puig participa en l'homenatge a la figura de Cesáreo Fernández i destaca les seues idees de progrés

Afirma que cerca reparar el patiment dels qui van possibilitar el projecte democràtic

Puig participa en l'homenatge a la figura de Cesáreo Fernández i destaca les seues idees de progrés
01/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en l’acte d’homenatge pòstum a Cesáreo Fernández Álvarez, fundador de Cepymev, que han organitzat la Fundació d’Estudis Sociolaborals de CCOO PV i l’Associació d’Expressos i Represaliados Polítics Antifranquistes en reconeixement a la seua trajectòria cívica i empresarial, i que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Justícia Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

En la seua intervenció, el cap del Consell ha ressaltat la contribució de Cesáreo Fernández a la recuperació de l’autogovern a la Comunitat Valenciana i a la consolidació de la democràcia. “Sempre em va semblar una persona íntegra i absolutament decent -ha manifestat-; Cesáreo representa a aquelles persones que, des de les diferents ideologies, van recuperar l’autogovern i la democràcia”.

A més, Puig s’ha referit també a la seua faceta emprenedora i ha subratllat que va ser un empresari “capaç d’unir” a la comunitat empresarial i que va aportar “idees de progrés per a fer avançar la societat”. Cesáreo Fernández “ens dóna una lliçó fonamental: el seu sentit de la tolerància, de diàleg i de convivència” ha asseverat el President.

D’altra banda, Puig ha aprofitat per a recordar que la Generalitat ha impulsat la Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat Valenciana, una iniciativa que, com ha explicat, “mira arrere sense cap rancor” i que “simplement vol posar les coses en el seu lloc”.

“La consumació del projecte democràtic ha sigut possible gràcies a la sang a les llàgrimes i al sofriment de moltes persones. Eixes persones es mereixen la nostra reparació”, ha conclòs.

Durant l’acte d’homenatge, celebrat en l’Ateneu Mercantil de València i al que també ha assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, s’ha projectat un documental que arreplega els moments més importants de la vida de Cesáreo Fernández.

Una vida bolcada en la implicació social i empresarial

Nascut el 10 de desembre de 1937 en Trubia (Astúries), Cesáreo Fernández Álvarez va arribar a València juntament amb la seua família a l’edat de 9 anys. Durant la seua joventut es va implicar activament en el moviment sindical i en la lluita política per la democràcia, fins que en 1962 va ser detingut i, com a conseqüència, va passar al voltant de tres anys en la presó de Burgos.

Després d’eixir de presó, en 1965, va decidir emprendre muntant el seu propi negoci, dedicat a la metal·lúrgia i els mecanitzats industrials. A més, va pertànyer a diverses institucions empresarials i socials, i va ser cofundador i president de Pymev i Cepymev, l’organització de pimes de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV). També va ser vicepresident de l’Associació d’Expressos i Represaliados Polítics i coordinador de la delegació de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur) a la Comunitat Valenciana.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats