25n
25N
25N

Puig insta a combatre partits de "retorn al passat" i a no donar cobertura als qui qüestionen el terrorisme masclista

El president proposarà la setmana vinent als grups en les Corts donar “nova força” al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere

Puig insta a combatre partits de "retorn al passat" i a no donar cobertura als qui qüestionen el terrorisme masclista
03/01/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha instat aquest dijous a combatre aquells partits nous “d’idees antigues” que, en aquests moments, “plantegen tornar al passat i evidenciar la cultura masclista”, en al·lusió a Vox, encara que sense citar-ho, durant la seua intervenció en el brindis d’Any Nou amb els mitjans de comunicació de Castelló. Així mateix, ha demanat als partits que no donen cobertura a aquells que qüestionen el “terrorisme masclista”.

Sobre aquest tema, ha subratllat que el problema “més important” que té en aquests moments Espanya i la Comunitat Valenciana és “la violència de gènere, el terrorisme masclista, la desigualtat que hi ha en el fons entre dones i homes”. “Enguany ha sigut el moment en què s’ha visibilitzat més que mai eixa exigència d’igualtat, que qualsevol institució democràtica ha de defendre i donar-li el màxim suport”, ha dit.

Puig ha apuntat que, des del moment de reivindicació “tan important” que ha sigut 2018, enguany ha de ser el que es donen “passos decisius” per a acabar amb la violència de gènere i “amb fets tan execrables com el que va passar a Borriana. Ningú pot sentir-se en eixa impunitat en la qual alguns homes actuen”, ha indicat en relació al succés ocorregut la Nit de cap d’any en la localitat castellonenca, on dos homes han sigut detinguts com a presumptes autors de l’agressió sexual a una menor de 17 anys quan tornava a la seua casa.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que la Generalitat vol reiterar “amb tota claredat” la seua vocació de combatre “junts, totes les forces polítiques, sindicals, socials”, la violència de gènere i les seues argumentacions. Per açò, ha anunciat que la setmana vinent proposarà els grups parlamentaris que es redoble i es done nova força al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i que també aquest “prenguen consciència que no es pot donar cobertura a aquells que posen en qüestió el terrorisme masclista”.

CULTURA DEMOCRÀTICA

“Totes les lleis contra la violència de gènere fetes a Espanya i tot el que s’ha fet en la Comunitat Valenciana formen part d’una cultura democràtica que no podem deixar que es pose en qüestió, i aquells partits nous d’idees antigues que en aquests moments plantegen tornar al passat i a evidenciar la cultura masclista cal combatre’ls”, ha sentenciat.

Per això ha demanat a tots els grups polítics democràtics que tinguen clara una “visió de decència” en la societat, “perquè no es pot admetre sota cap condició que es pose en qüestió la igualtat entre homes i dones al nostre país, i per això hem de combatre junts aquelles idees que volen tornar al pitjor i pel cap alt negre del nostre passat”. “El millor desig per a 2019 és que no hi haja cap dona més assassinada”, ha indicat el ‘president’.

“PARADIGMA DE LA SOLIDARITAT”

D’altra banda, Puig ha assegurat que l’actual situació política és “molt volàtil”, perquè “és cert que la crisi econòmica, social i política que s’ha viscut ha tingut unes conseqüències”, encara que cree que el que ha passat en les eleccions andaluses “no té res a veure amb el que passa en la Comunitat Valenciana”. “Ací eixim d’un govern que va deixar la Comunitat en el paradigma de la corrupció i una situació caòtica, i hem passat a ser paradigma de la solidaritat i la innovació”, ha apuntat.

Segons ha explicat, “es parla del moment valencià, i quan altres comunitats autònomes estan fracturades i tenen molts problemes, ací vivim una situació d’estabilitat política, som de les poques comunitats autònomes que durant quatre anys seguits hem aprovat dins del termini i en la forma escaient els pressupostos i, per tant, tota aqueixa estabilitat política ha generat beneficis per a la societat”.

En aquesta línia, ha recordat que són els ciutadans els que finalment hauran de valorar, “i el que diguen democràticament s’acceptarà”, però considera que cal combatre “no a les persones que voten el que vulguen votar, sinó les idees que van en contra de la igualtat de les persones”.

Sobre aquest tema, ha apostat per fer un “combat clar contra aquells que volen trencar la convivència en aquest país i estan volent tornar arrere”. “Els partits democràtics que siguen còmplices de partits que no ho són, hauran d’assumir la seua responsabilitat”, ha advertit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 10 =

CCCC
torrent