25n
25N
25N

Puig ofereix a la societat valenciana un homenatge unitari a les víctimes de la COVID-19

Puig ofereix a la societat valenciana un homenatge unitari a les víctimes de la COVID-19
28/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha oferit a la societat valenciana un homenatge unitari a les víctimes de la pandèmia de COVID-19 i ha subratllat que la confrontació “ni salva vides ni ocupacions”. “La crispació, no és la solució”, ha afirmat.

Així, el cap del Consell ha proposat un acord de Les Corts Valencianes per a consensuar els actes de memòria i homenatge que la Comunitat Valenciana farà en memòria de les víctimes. “Hem d’estar units en el dolor”, ha remarcat Puig, qui ha tingut paraules d’agraïment per a l’actitud responsable dels membres de Les Corts, “que la ciutadania valenciana ha valorat”.

“Ara hem d’estar també units en la memòria d’eixe dolor”, ha continuat el president de la Generalitat, “per a acomiadar junts a les nostres víctimes d’una manera sentida”.

Així s’ha pronunciat el cap del Consell en la sessió de control de la Cambra autonòmica, on ha recordat que “els valencians i valencianes estem patint la major crisi que hem viscut en les nostres vides” i que la Generalitat “ha donat i està donant una resposta proporcional a eixa magnitud”.

En aquest sentit, el president ha explicat que l’Executiu autonòmic està actuant per a “reforçar l’estat de benestar valencià”, a través d’accions en àmbits com la sanitat, la protecció social o l’educació “com a blindatge a futures pandèmies, crisis i incerteses”.

A més, Puig ha recordat l’impuls per part del Consell “d’un gran acord valencià per a la reconstrucció” econòmica, social i cívica “sumant totes les mirades i fent possible que tots i totes participem en aquest procés”.

Participació de diputacions i ajuntaments

El president de la Generalitat ha anunciat la convocatòria d’un espai d’acord local per a avançar, al costat d’ajuntaments i diputacions, en el disseny de polítiques de creixement econòmic i protecció social.

Així, en el marc institucional de l’Acord per a la Reconstrucció de la Comunitat Valenciana, el cap del Consell ha avançat que la setmana pròxima es convocarà una reunió amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), els presidents de les diputacions i alcaldes i alcaldesses per a dissenyar polítiques conjuntes que contribuïsquen a impulsar l’economia i aprofundisquen en la cobertura social.

A més, en l’àmbit de la Transparència, el president Puig ha avançat que, a partir d’aquest dijous, es publicarà, per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, l’informe detallat de la situació del coronavirus per municipis.

Ple monogràfic sobre el paper valencià a Europa

“Hem intentat fer un exercici de responsabilitat des del primer moment”, ha assegurat el màxim responsable del Consell, qui ha informat que els diferents departaments de l’Executiu autonòmic han dut a terme més de 130 actuacions enfront del coronavirus en 60 dies. “S’ha fet un esforç enorme” i “s’ha desenvolupat una acció coordinada per part del Govern valencià”, ha emfatitzat Puig.

D’altra banda, el president de la Generalitat ha proposat la convocatòria d’un ple monogràfic de Les Corts per a abordar el paper de la Comunitat Valenciana en els plans de recuperació econòmica i social de la Unió Europea.

Segons el màxim responsable del Consell, Europa és “un pilar fonamental” en el procés de recuperació de la pandèmia de coronavirus i ha instat als diputats i diputades del parlament valencià a “treballar junts” davant les institucions europees.

Lluita contra el frau fiscal

En la seua intervenció en la sessió de control parlamentària, el president de la Generalitat ha informat que el Govern valencià ha recuperat, a través de l’Agència Tributària Valenciana, 101 milions en 2019 en la lluita contra el frau fiscal.

A més, ha proposat la creació d’una agència tributària federal, amb participació de les administracions autonòmiques, que, en la seua opinió, “ajudaria a ser més eficaces en la lluita contra el frau fiscal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 6 =

CCCC
torrent