25n
25N
25N

Puig adverteix als qui aposten per tornar al centralisme: "No perdrem cap batalla d'Almansa més"

Puig adverteix als qui aposten per tornar al centralisme: "No perdrem cap batalla d'Almansa més"
25/04/2019 -

El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, ha recordat aquest dijous el significat del 25 d’Abril per a la Comunitat Valenciana –la derrota en la batalla d’Almansa en 1707 que va suposar la pèrdua dels furs– i ha assenyalat davant els qui defensen “tornar al centralisme”: “No perdrem ja cap batalla d’Almansa més”.

Així s’ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans després d’assistir a la celebració institucional del Dia de les Corts Valencianes, on ha remarcat que “ara que algunes formacions polítiques parlen de trencar l’estat autonòmic, de tornar al centralisme” la Comunitat no pot “admetre una nova batalla d’Almansa perduda”.

Ha recordat que aquesta efemèride és “fonamental” per a la història dels valencians, en representar una derrota que ara s’ha convertit “en una victòria amb la recuperació de l’autogovern a partir de les eleccions democràtiques de 1983” que van donar com a resultat “per primera vegada un autogovern dels valencians triats democràticament”.

Durant aquestes dècades, ha dit, s’ha avançat molt en el procés autonòmic, “que ha sigut un èxit malgrat tots els problemes i de totes les insuficiències que cal valorar en aquests moments”.

A més, a tres dies de les eleccions autonòmiques, també ha volgut posar en valor el treball realitzat des de les Corts durant la legislatura, que ha sigut “extraordinàriament positiva en la producció legislativa” i també en la fiscalització al Consell des de l’oposició, la qual cosa repercuteix en “una democràcia de major qualitat”.

“Hui és un dia de reconeixement a la labor del parlament, que és consubstancial a la democràcia i la democràcia és representativa o no és democràcia. És un dia en què, per damunt de les diferències, hem de parlar del que signifiquen la democràcia i la convivència, s’ha avançat en la concòrdia i hem de continuar en això”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 10 =