25n
Orgull
Orgull

Puig: "No veig motius per a avançar les eleccions, però les circumstàncies polítiques poden canviar"

Oltra coincideix que “en aquests moments no es donen les condicions”

GVA

Puig: "No veig motius per a avançar les eleccions, però les circumstàncies polítiques poden canviar"
03/08/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest divendres que en aquests moments “no veu motius polítics suficients” per a avançar eleccions, però ha matisat: “les circumstàncies polítiques en el futur poden canviar, com tot en la vida”.

Puig, en una roda de premsa acompanyat de la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a fer balanç d’aquests tres anys de govern, ha garantit no obstant això que aquesta decisió s’adoptarà “sempre en clau valenciana”.

Per la seua banda, Oltra, que ha recordat que aquesta possibilitat és prerrogativa del president de la Generalitat, ha coincidit que “en aquests moments no es donen les condicions per a avançar les eleccions”.

Sobre aquest tema, Puig ha mantingut que no hi ha motius per a un avançament electoral, però “també seria absurd dir que no hi haurà cap possibilitat” perquè “seria renunciar a una competència” arreplegada en l’Estatut d’Autonomia.

En aquesta línia, ha comentat que és “evident” que la Comunitat Valenciana ha aconseguit “una fita de major autogovern” en tenir la possibilitat de poder convocar eleccions anticipades. “És un actiu més de l’autogovern, no el principal, però sí un d’important”, ha constatat.

Puig ha insistit que ara no veu motius suficients, però ha insistit que les circumstàncies polítiques poden canviar i ha garantit en aqueix sentit que en qualsevol cas utilitzarà “sempre” aqueixa prerrogativa “pensant en l’interés general de la Comunitat Valenciana, mai en l’interés partidista”.

A més, ha afirmat, aprofitant la presència d’Oltra, que prendria aquesta decisió “des de la lleialtat política i personal” amb el seu soci de Govern. De fet, ha subratllat que la seua “obsessió” és “complir al cent per cent” els acords del Botànic.

Així, ha apuntat que la Comunitat Valenciana, amb el Botànic, està recorrent “un camí de reparació cap al renaixement”, s’ha aconseguit un Govern “més estable” i s’ha generat un marc “molt positiu per a aconseguir una societat inclusiva i avançada”. Amb tot, ha apuntat “a cada moment cal llegir” les circumstàncies en funció de l'”interès general”.

“GOVERN ESTABLE”

Per la seua banda, Oltra ha recalcat que el del Botànic és “un bon govern” i “un govern estable” i per açò en aquests moments “no es donen les condicions” per a un avançament electoral, encara que no es poden conéixer “les circumstàncies de demà”.

En aqueix sentit, ha recordat que es tracta d’una prerrogativa del president de la Generalitat, amb qui està en “sintonia absoluta” i amb qui ha estat d’acord “des del principi” en com gestionar “la comunicació i la lleialtat des d’un govern plural”. Així, ha destacat que han treballat “la sintonia i els afectes” dins del Consell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − dos =