25n
25N
25N

Puig nega que la Generalitat pagara la seua entrevista en 'The Guardian': "És absolutament fals"

Jorge Gil / EP

Puig nega que la Generalitat pagara la seua entrevista en 'The Guardian': "És absolutament fals"
26/09/2019 -

El cap del Consell i líder del PSPV, Ximo Puig, ha negat aquest dijous que la Generalitat pagara la seua entrevista en el diari britànic ‘The Guardian’ de 2016 i ha destacat que els 43.000 euros van ser destinats a publicitat institucional durant la World Travel Market de Londres, mentre l’ha deslligat de les “campanyes d’autobombo del passat”.

“És absolutament fals, punt final”, ha subratllat en la sessió de control en Les Corts, davant la pregunta de Vox de si veu “necessari, vista la situació de la Comunitat Valenciana, la despesa de 43.000 euros per a una publicació en un periòdic anglés”.

Puig ha afirmat que l’oposició “pot repetir mil vegades una falsedat” i ha posat l’accent que “la Generalitat no va pagar cap entrevista, ni a aqueix ni a cap altre mitjà”. Ha precisat que “el contracte que es va fer va ser amb una empresa amb la condició de posicionar la Comunitat en el mercat britànic”, amb el que, segons ell, no té “res a veure amb una entrevista que es va fer”.

En concret, ha sostingut que “el que es va pagar va ser un llibre amb informació de la Comunitat, i després un encarte sobre l’economia valenciana”, amb l’objectiu de “posicionar-la en aqueix mercat”. També amb aquesta intenció, ha avançat que el pròxim 3 de desembre anirà al Regne Unit al costat de Turisme CV i les cambres de comerç per a un acte de promoció en col·laboració amb turoperadores britànics.

PUBLICITAT INSTITUCIONAL

Davant l’altra pregunta de Vox, de “com justifica la despesa de 20 milions en publicitat institucional en quatre anys”, Puig ha assegurat que suposen “cinc milions a l’any, moltíssim menys del que gastava el PP”. Ha qüestionat si “pensen que no s’ha d’invertir en publicitat institucional” i si no veuen “important que els ciutadans accedisquen a les ajudes”.

Per contra, ha defensat que la Comunitat és “de les quals menys inverteix en publicitat institucional”, que ha recordat “té com a objectiu comunicar els serveis que presta l’administració”. “No hi ha campanyes d’autobombo com en el passat, el que estem fent és el que té a veure amb l’interés general”, ha recalcat, i ha apuntat que la Llei de Publicitat Institucional de 2018 “blinda aquest ús”.

“Una mentida comptada mil vegades no és una veritat”, ha insistit, agregant que “ho va intentar Goebbels però finalment no va triomfar”. Ha titllat de “cert itinerari estrambòtic” la pregunta de Vox i ha ironitzat que “per a ser gent d’ordre han mostrat bastant desordre”, pels seus errors formals en la presentació de l’escrit de pregunta al ‘president’ al parlament.

“Estan en contra de les campanyes per a prevenir incendis, vacunació contra la grip, ajudes a l’habitatge, ‘El Nadal és valencià? Estan en contra de les campanyes contra la violència de gènere? Potser això sí”, ha asseverat, defensant els “criteris objectius” que segueix el Consell en aquestes accions.

Ha mostrat així la seua “solidaritat” amb la portaveu de Vox a Elx (Alacant), que va denunciar una agressió del seu exmarit i va demanar que no es considerara violència de gènere. “Ha sigut víctima d’una agressió masclista, pense el que pense el seu grup”, ha recalcat Puig, garantint que treballarà des de “la màxima obertura perquè aquest combat siga de totes i tots”.

“Això és el que hi ha, es pot intentar ferir”, ha resolt, alguna cosa que ha lligat amb la “bona notícia dels tribunals” per l’exhumació de Franco: “Per fi no honrarem en un lloc públic al dictador”.

Per part de Vox, el seu portaveu, Ana Vega, ha assegurat que Puig és “de l’escola de Carmen Calb –vicepresidenta del Govern en funcions del PSOE–, aquella que deia ‘estem manejant diners públics i els diners públics no és de ningú”. Ha afirmat que “hauria de fer-li vergonya” tant l’entrevista com “la despesa de 12.500 euros” per celebrar la seua presa de possessió en diumenge, el mes de juny passat.

EL PP CRITICA EL SEU “INTERÉS DIRECTE” EN EMPRESES

També de l’oposició, la síndica del PP, Isabel Bonig, ha coincidit en les crítiques per l’entrevista i les ha relacionades amb “el mig milió en subvencions a les empreses del seu germà o el cobrament d’interessos de l’IVF (Institut Valencià de Finances)”, així com el seu “interés directe en aquestes empreses per a la seua major glòria i per a picar a l’oposició”.

En la mateixa línia, la portaveu adjunta del grup ‘popular’, Eva Ortiz, ha assegurat que “ja anem per quasi mig milió d’euros concedits als seus germans”. “Les investiga Antifrau, la Comissió de Competència i també dos jutjats d’instrucció”, ha denunciat, i li ha exigit si “pot dir que els seus germans no han presentat factures falses, duplicades, i nòmines en dues administracions diferents per a cobrar subvencions”.

VA CANTAR: “EL BERLUSCONI DE MORELLA”

De Cs, el síndic, Toni Cantó, ha ratllat a Puig de “comissionista” i li ha retret tant la seua “capacitat d’influència en el quart poder” per les seues accions en l’empresa Pecsa –l’editora del diari ‘Mediterrani’ de Castelló, de la qual el Grup Zeta té la majoria de participacions– com el seu “sobresou de més de 500 euros al mes”. “Els valencians no mereixen a un president que està començant a comportar-se com el Berlusconi de Morella”, ha reblat.

També ha tornat a denunciar que “l’única quitació del banc públic valencià va ser a una empresa de la qual és accionista”, el Grup Zeta, mentre el director de l’IVF, Manuel Illueca, “es llava les mans dient que no tenia ni idea”. Ha instat a la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, si “no farà res sobre aquest tema”.

En publicitat, ha ensenyat un gràfic comparant la despesa de l’anterior govern del PP enfront del Botànic: 4,5 i 20 milions, respectivament, segons Cantó. Ha preguntat als vicepresidents Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau si “es van acabar les queixes i reivindicacions” i ha denunciat que “Inspecció de Treball investiga a 18 becaris explotats en el Palau de la Generalitat”.

En la seua rèplica, Puig ha lamentat que el líder de Cs i el respecte siguen “dues qüestions absolutament incompatibles” i ha sostingut que està “acostumat a un altre tipus d’activitat professional i la pràctica habitualment”. Ha negat que el Botànic gaste més en publicitat que el PP, que desemborsava “més en un any que ara en quatre, i ha enlletgit a la formació ‘taronja’ que “intente tapar la pregunta a Vox”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =