25n
25N
25N

Puig es mostra a favor de què Sánchez agafe el telèfon a Torra

E.P.

Puig es mostra a favor de què Sánchez agafe el telèfon a Torra
16/11/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, s’ha mostrat favorable al fet que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, agafe el telèfon al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per a “començar pel principi”: “El principi és parlar”.

Així s’ha pronunciat Puig aquest dissabte en una entrevista en el programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, recollida per Europa Press. Puig ha assegurat que “no veu una alternativa millor” per a un Govern per al conjunt d’Espanya que la plantejada en l’acord entre Unides Podem i el PSOE, i ha instat als independentistes a preguntar-se si hi ha “una millor solució”.

Davant el plantejament de l’entrevistador de si el PSOE hauria d’apostar per un acord amb Esquerra Republicana o amb Ciutadans, Puig ha afirmat: “Jo crec que els electors ja han decidit. Crec que hi ha una majoria progressista en un moment molt complicat, encara que no és per a tirar coets, però hi ha una majoria progressista. I el que ha passat amb Cs, crec que és bastant definitori”.

En aquest sentit, el cap de l’executiu valencià ha incidit en què “als independentistes no se’ls està demanant l’adhesió a aquest govern”, sinó “que faciliten, d’una manera pragmàtica, un govern que sempre serà millor que el de les dretes” per a “començar un diàleg complicat i complex, però que és inevitable”.

Per a Puig, la manera d’afrontar aquest diàleg és “sense esperar grans resultats el primer dia, és una qüestió en la qual hi ha de tindre paciència, moderació i tranquil·litat”. “Crec que hi ha posicions en aquests moments molt dispars, confrontades si es vol”, ha assenyalat Puig, que ha defensat “un diàleg en positiu, però sense intentar buscar solucions molt ràpides a una situació que és molt complexa”.

Preguntat sobre si aquest diàleg hauria d’incloure la situació dels polítics presos, ha assenyalat: “Cal anar molt a poc a poc, sabem que partim de posicions molt distants, però es poden trobar punts de diàleg”.

Referent a això, Puig ha demanat que es parle “d’allò que està en el món real”. “Fugir de la legalitat és fugir de la realitat. En una taula cadascun pot plantejar el que considere, però hem de fer un exercici de realisme i de pragmatisme”, ha apuntat, per a assenyalar que “dins de la Constitució i l’Estatut de Catalunya encara hi ha espai per a avançar”.

“Li ho vaig dir al president Puigdemont quan vaig parlar amb ell fa uns anys: si no es creu en la legalitat, com creurà la gent en una nova legalitat? Trencar la legalitat unilateralment no ofereix cap seguretat jurídica per a ningú, ni tan sols per a aquells que la trenquen”, ha indicat.

“CONFLICTE POLÍTIC QUE CONCLOU EN SITUACIÓ DE DIFÍCIL CONVIVÈNCIA”

A preguntes de l’entrevistador sobre si considera que a Catalunya existeix un conflicte polític o una crisi de convivència, Puig ha apuntat que totes dues coses no són “incompatibles”: “Hi ha un conflicte polític que conclou en una situació de difícil convivència”, ha manifestat.

A més, davant la possibilitat que es produïsca una altra reunió com la de Pedralbes de desembre de 2018 entre Sánchez i Torra, ha considerat: “Espere que aquesta nova etapa de cooperació i col·laboració permeta tornar a l’espai institucional, que és el que canalitza la civilitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 10 =

programacion rialto
ficcions 2019-2020