25n
25N
25N

Puig apunta la necessitat de canviar el model econòmic valencià per a no estar "tant estacionalitats"

Puig apunta la necessitat de canviar el model econòmic valencià per a no estar "tant estacionalitats"
04/02/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat que les xifres de l’atur de gener sempre són “negatives” i per això ha apuntat la necessitat de canviar el model econòmic valencià “per a no estar tant estacionalitats” com s’està en aquest moment.

Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans abans d’assistir a la presentació de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana a Castelló en ser preguntat per les dades de l’atur del mes de gener.

El nombre d’aturats va pujar en 8.998 aturats al gener en la Comunitat Valenciana, el tercer major increment després d’Andalusia i Madrid, la qual cosa suposa un increment del 2,52%. D’aquesta manera, el nombre total d’aturats ascendeix a 366.562 persones, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social publicats aquest dilluns.

El cap del Consell ha explicat que sempre que hi ha un aturat més en la Comunitat Valenciana és un “mal de cap” per a tots. Així, ha indicat que malgrat que en aquesta legislatura ha sigut extraordinàriament positiu l’augment dels llocs de treball, ja que s’han creat 230.000, i que ha baixat “de manera considerable la desocupació”, hi ha un “problema greu” encara perquè el fet que hi ha al voltant d’un 14 per cent d’aturats significa que “hi ha moltes persones que no tenen ocupació”.

“Aqueixa és la nostra obsessió, que hi haja major creació d’ocupació”, ha apuntat Puig. Per això ha dit que cal generar “aqueixa capacitat que es puguen crear llocs de treball a través d’un escenari de diàleg social, d’honradesa i d’estabilitat política”. “Això és el que hem estat fent durant aquest temps però ara hem d’augmentar”, ha afegit.

XIFRES DE GENER

Respecte a les xifres de gener, Puig ha apuntat que “sempre són negatives”, i que coincideixen pràcticament amb el resultat de l’any passat, “fins i tot una mica millor que l’any passat”, però “gener és un mes molt complicat”.

Per això ha apuntat que és necessari canviar el model econòmic, i “per això és tan important l’estratègia d’intel·ligència artificial, la transformació del model econòmic valencià per a no estar tan estacionalitats com en aquest moment”.

“El resultat d’enguany és des de 2018 el millor, però tot això són dades que no són per a traure pit perquè la situació és complicada”, ha subratllat el ‘president’, qui ha afegit que, a més, ara s’entrarà en un moment d'”incertesa” respecte a com evolucionarà l’economia mundial i com afectarà el ‘Brexit’, “però les dades econòmiques són positius”, ha dit.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que en Cevisama s’ha reflectit que les exportacions de la ceràmica de l’any passat han crescut prop del 3 per cent “quan les estimacions prèvies estaven al voltant de l’u i alguna cosa”. “Això són bones perspectives malgrat les dificultats que tenim a Aràbia o Alger, perquè el sector està tirant avant”, ha ressaltat.

“No cal fer cap mena de missatge d’autobombo o de triomfalisme, però tampoc de pessimisme i catrastrofisme”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =