25n
25N
25N

Puig demana "la màxima prudència i precaució" per a poder passar la setmana vinent a la Fase 2

Puig demana "la màxima prudència i precaució" per a poder passar la setmana vinent a la Fase 2
18/05/2020 -

El president de la Gneralitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dilluns a tota la població, quan la Comunitat Valenciana ha entrat íntegrament a la Fase 1, que mantinguen “la màxima prudència i precaució” per a poder passar la setmana que ve a la Fase 2 “si les dades segueixen així de positius”.

Puig, en una entrevista a Espill Públic recollida per Eurpa Press, ha recalcat que la Comunitat assumeix aquest moment amb “tota la prudència i l’esperança” i en aqueix sentit ha destacat que a les ciutats ja “es respira d’una altra manera”. “El conjunt de la Comunitat Valenciana té l’esperança que la normalitat de debò siga la més ràpida possible”, ha mantingut.

En concret, ha destacat que la ciutat de València “assumeix el repte de ser la ciutat més gran d’Espanya que està en Fase 1 i, per tant, hem de fer aqueix trànsit amb tota la prudència”. Sobre aquest tema ha insistit que la Comunitat “està en condicions per a passar a Fase 2 la setmana que ve, però ho veurem amb el Ministeri des de la co gobernança i la codecisió com s’ha fet aquesta setmana”.

Així, ha destacat que si es mantenen aquestes bones xifres dels últims 14 dies, ha assenyalat que estem en una mitjana de contagis de 8,8 quan la nacional és del 21, “estem en condicions molt positives” per a passar de fase “però cal fer-ho des de la màxima de la prudència i que aquesta setmana es visquera amb la màxima precaució”. “Viurem una ciutat diferent amb les terrasses obertes però cal ser conscients que el virus encara està entre nosaltres”, ha advertit,

REPARTIMENT DE FONS

Puig ha recalcat que en aqueix procés de desescalada “la unitat d’acció és fonamental i que cal defensar-la”, però després, en la seua aplicació, aqueixa unitat d’acció “ha de fer-se sobre la base del principi de subsidiarietat i ha de singularitzar-se en els territoris” per a funcionar d'”una manera més adequada”. “Crec que estem en el camí de millorar aqueixa corresponsabilitat que al final serà més efectiva per a tots els ciutadans”, ha recalcat.

En aqueix sentit, ha recalcat que vol que el repartiment dels 16.000 milions d’euros de fons entre comunitats es faça amb “justícia”. Així, entén que aquelles comunitats que hagen tingut major despesa sanitària per la pandèmia “tinguen en el tram inicial una major assignació de recursos”. “No qüestionem aqueix repartiment”, ha afirmat.

No obstant això, ha defensat que després “el criteri fonamental és la població”. Així, ha argumentat que hi ha un tram de 5.000 milions que ve a tapar forats perquè la recaptació serà menor” i sobre aquest tema ha evidenciat que “no té sentit que les comunitats que han renunciat a un major ingrés fiscal tinguen la mateixa compensació quan aqueixos ingressos ja no els pensaven rebre. “Demane la mateixa equitat i solidaritat”, ha reclamat.

Així mateix, ha reclamat que en el pla turístic és “fonamental” un ‘espai Schengen sanitari’ amb els mateixos protocols per a tota la Unió Europea perquè a mesura que els països anaren obrint “es poguera generar confiança en el turista europeu”.

En aquesta línia, Puig ha assegurat que la Comunitat s’anirà preparant amb “les noves condicions per a garantir que hi haja platges segures”. “Volem platges i muntanyes segures per a garantir la tranquil·litat dels qui ens visiten”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

caixaontinyent
ruta massamagrell