25n
25N
25N

Puig crida als dirigents comarcals del PSPV a "arribar a acords en els territoris" per l'"interés general"

Puig crida als dirigents comarcals del PSPV a "arribar a acords en els territoris" per l'"interés general"
27/06/2020 -

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha traslladat als secretaris comarcals del partit la necessitat d'”arribar a acords en els territoris” per a “continuar treballant per l’interés general de la ciutadania”.

Així ho ha indicat durant el Consell Territorial del PSPV-PSOE que ha presidit telemàticament aquest dissabte i on ha expressat el seu desig que el Partit Socialista “continue sent una formació forta i útil per a la societat”, segons ha explicat el partit en un comunicat.

Per això, Ximo Puig ha demanat que, durant aquesta etapa, es treballe “amb fortalesa” perquè els compromisos tant de la Generalitat com del Govern central per a pal·liar la crisi “arriben a tots els ciutadans i ningú es quede arrere”.

“Som un partit que aspira al fet que tota la ciutadania tinga un treball que li permeta dur a terme el seu projecte de vida”, ha assegurat Ximo Puig, que ha explicat que, per a això, el PSOE treballarà amb sindicats i agents socials per a aconseguir que es reactive l’economia”.

Durant la trobada, el primer després de la pandèmia amb els líders socialistes comarcals, el secretari general del PSPV-PSOE també ha agraït als representants socialistes en l’àmbit municipal el seu treball durant aquest temps.

“Els alcaldes, alcaldesses i portaveus de l’oposició han estat en la primera línia de combat contra el virus i han tingut un comportament exemplar”, ha valorat Puig, abans d’assenyalar que, en aquests moments, la ciutadania necessita un Partit Socialista “fort i centrat en polítiques que no abandonen a ningú”.

“A L’ALTURA DE LES CIRCUMSTÀNCIES”

En aquesta línia, ha remarcat que el PSPV és “un partit responsable, que ha estat a l’altura de les circumstàncies i que ha posat en marxa mesures que marquen una gran diferència amb les polítiques ascaricides de la dreta en l’anterior crisi”, ha destacat.

En la reunió, Ximo Puig també ha fet un balanç de les iniciatives posades en marxa per a afrontar el virus i ha assenyalat el “gran esforç de la Generalitat” per a tractar de minimitzar l’impacte econòmic d’aquesta crisi sanitària.

Així, el ‘president’ ha posat com a exemple les ajudes per a autònoms i sectors com l’automobilístic o el turisme i ha recordat que la Comunitat Valenciana “va aconseguir més de 1.000 tones de material de protecció per als sanitaris i es va contractar a més de 6.000 professionals per a fer-li front a la COVID”.

“Hem desplegat una xarxa de protecció social i econòmica sense precedents”, ha indicat el secretari general dels socialistes valencians, qui també ha posat en valor les iniciatives de protecció social posades en marxa des de l’executiu del president Pedro Sánchez, com l’Ingrés Mínim Vital, que “beneficiarà a 100.000 famílies valencianes i que suposarà 377 milions en la Comunitat”.

En aqueix sentit, el president de la Generalitat ha valorat el Fons no Reembossable per a les autonomies posat en marxa pel Govern d’Espanya, un fons amb uns criteris de repartiment que són “especialment beneficiosos per a la nostra Comunitat i atenen les reivindicacions de la Generalitat”: “Tenim un Govern a Madrid compromés amb la diversitat territorial i sensibles a les necessitats d’aquesta terra”, ha indicat.

D’altra banda, el secretari general del PSPV-PSOE ha demanat “abandonar la política de la crispació” perquè “ni salva vides, ni salva llocs de treball” i ha posat en valor el “gran acord valencià per a la recuperació” posat en marxa des de la Generalitat.

“‘Alcem-nos’ és un gran acord multilateral amb tres pilars: pacte polític, acord social i aliança territorial”, ha indicat Ximo Puig, per a remarcar la necessitat d'”escoltar-nos i alçar-nos junts cap a una normalitat millorada que incorpore les lliçons apreses durant aquesta crisi”.

Finalment, ha posat en valor “el comportament exemplar de tots els valencians i valencianes durant aquest confinament” i ha fet una crida a la prudència, ja que “el virus encara continua entre nosaltres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + huit =