Puig: 'L'incendi de Xàbia és un fet dramàtic i un acte de terrorisme mediambiental'

Puig: 'L'incendi de Xàbia és un fet dramàtic i un acte de terrorisme mediambiental'
06/09/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat les conseqüències produïdes per l’incendi forestal que afecta des de la vesprada del diumenge 4 de setembre als termes municipals de Benitatxell i Xàbia i ha qualificat la situació de “terrible” i “dramàtica”, ja que afecta en gran manera a zones urbanitzades.

Puig, acompanyat pel director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel i l’alcalde de Xàbia, José Chulbi, ha visitat el Lloc de Comandament Avançat de l’incendi, des d’on ha llançat un missatge d’agraïment a tots els voluntaris, institucions i efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i de Protecció Civil mobilitzats fins a la zona.

“Prendrem totes les mesures necessàries per a frenar avui l’incendi, intentarem, sobretot, ajudar a les persones que estan passant el xoc traumàtic de ser desallotjats i haver perdut les seues pertinences, i analitzarem totes les situacions per a prevenir l’acció de persones que posen en risc la vida dels ciutadans”, ha afirmat el President.

Com ha recordat Puig, mancant confirmació oficial per part de la policia, totes les evidències indiquen que el foc ha sigut provocat.

En aquest sentit, ha parlat de “terrorisme mediambiental”, ja que a més de posar en risc el patrimoni natural de tots els valencians, també es “ha atemptat directament contra les persones” i ha apuntat la necessitat de respondre davant situacions com aquesta de forma més “clara, potent i rotunda per part del conjunt de la ciutadania i de les institucions”.

Per aquest motiu, Puig ha volgut llançar un missatge de suport a tots els afectats. “Que sàpien que estem amb ells i que anem a cercar la manera de superar aquest incident tan greu”, ha indicat. A més, ha avançat que es produiran més desallotjaments en la zona de Benitaxell, ja que l’incendi avança en aqueixa adreça, i que el més important és “posar per sobre de tot a les persones”.

Difícil combat

Puig també ha admés que les altes temperatures, superiors als 30 graus, i la baixa humitat no afavoreixen l’extinció del foc, i ha alertat del perill que suposen les àrees contigües als barrancs a causa de la sequera acumulada, la qual cosa pot actuar com un “extraordinari combustible”.

“Es donen totes les característiques perquè aquest siga un incendi de difícil control, però s’està combatent dur amb tots els mitjans possibles i estic convençut que guanyarem la batalla al foc”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + vint =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019