25n
25N
25N

Puig demana a 330 líders europeus que alcen la seua veu contra "l'emergència més gran des de la II Guerra Mundial"

Puig demana a 330 líders europeus que alcen la seua veu contra "l'emergència més gran des de la II Guerra Mundial"
06/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, envia aquest dilluns 330 missives a mandataris regionals de la UE perquè donen suport a un pla europeu que mobilitze tots els recursos i instruments necessaris per a la reconstrucció socioeconòmica després del coronavirus i alcen la seua veu enfront de “l’emergència més gran des de la Segona Guerra Mundial”.

“En menys de dos mesos han mort per coronavirus a la Unió Europea més de 20.000 persones: són més del doble que les 9.387 creus blanques de fusta erigides en el Cementiri Estatunidenc de Normandia”, afirma en les cartes.

Davant aquestes xifres, reclama que donen suport a l’impuls d’un ‘Pla Marshall’ europeu que ajude a reflotar les economies europees més danyades per les conseqüències de la Covid-19, tant en aquestes missives com en una altra dirigida al president del Comité Europeu de les Regions, el grec Apostolos Tzitzikostas, informa la Generalitat en un comunicat.

Més enllà del paper dels Estats, Puig defensa que les regions no poden romandre “impassibles” davant la gravetat de l’emergència sanitària, social i econòmica que està comportant la pandèmia, perquè es troben en la primera línia d’aquesta emergència sanitària i ho estaran també “en la posterior etapa de reconstrucció socioeconòmica.

En la carta al president del Comité Europeu de les Regions, lamenta que milions d’europeus “estan convivint amb la mort, la malaltia, el dolor i unes ombrívoles perspectives de futur”. “Davant això, només cap una postura vàlida: no ser indiferents. Aquestes tres paraules haurien de bastar perquè Europa pose en marxa un ‘Pla Marshall’ comunitari per a la reconstrucció de totes les regions afectades. Un pla que garantisca l’estabilitat i la prosperitat dels seus ciutadans”, reivindica.

El cap del Consell convida així a Tzitzikostas al fet que les regions expliciten aquest “decidit europeisme” davant les institucions que conformen la Unió Europea, especialment davant el Consell, el Parlament, la Comissió, el Comité Econòmic i Social, el Banc Central i el Banc d’Inversions.

NI AUSTERICIDI NI FALTA DE DECISIÓ

Per a això, demana que s’adherisquen a la petició d’un pla europeu que mobilitze tots els recursos i instruments necessaris per a garantir la cohesió social i la cohesió territorial a les regions europees. “Ni l’austericidi que va seguir a la crisi de 2008, ni una posició timorata i falta de decisió serien respostes vàlides en aquesta ocasió”, adverteix.

En la carta a cadascun dels 329 mandataris regionals i locals que conformen el Comité Europeu de les Regions, Puig insisteix que “és urgent que els nostres pobles senten l’alé i la resposta àgil d’una Europa unida, fort i sensible al sofriment i a les necessitats dels seus habitants”.

“Ni la Història ni els pobles europeus que més estan sofrint aquesta situació ens perdonarien que férem una cosa diferent”, emfatitza, cridant a ser conscients de la magnitud d’aquesta tragèdia, estar “a l’altura” del moment i no fallar ni a la mateixa consciència ni a la col·lectiva europea”. En tot cas, Puig es mostra “convençut que, com ens ensenya la llarga història del nostre vell continent, tirarem endavant d’aquesta dura situació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

CCCC
torrent