25n
25N
25N

Puig lamenta les víctimes mortals: "Les platges les recuperarem; les vides humanes, no"

Puig lamenta les víctimes mortals: "Les platges les recuperarem; les vides humanes, no"
22/01/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat les víctimes mortals que ha deixat la borrasca ‘Gloria’ i ha expressat el seu “dolor i tristesa” per la “pèrdua irreparable” d’aquestes persones. “Les pèrdues humanes són sempre el pitjor, perquè no tenen capacitat de reparació. Els parcs i les platges les recuperarem, encara que els danys siguen quantiosos, però les vides humanes no serà així”.

Puig s’ha manifestat en aquests termes durant la seua visita a la Fira Internacional del Turisme (Fitur) de Madrid. El president ha expressat les seues condolences i solidaritat amb les famílies dels morts –l’últim d’ells un home desaparegut des del dilluns que ha sigut trobat en el llit del riu Guadalest– i ha assegurat que la situació que ha patit la Comunitat aquests dies és “molt lamentable”, però “tornarà a ressuscitar”.

Així, ha avançat que el ple del Consell del pròxim divendres començarà a prendre mesures a través d’un decret d’urgència, i sol·licitant al govern d’Espanya que “actue amb contundència perquè en la temporada estiguem en condicions òptimes per a fer de les nostres platges un gran atractiu per al turisme nacional i internacional”.

Les ajudes que aprovarà l’Executiu valencià aquest divendres aniran dirigits a totes les destinacions turístiques de costa afectades i a les comarques de l’interior que hagen pogut patir problemes per la neu, ha precisat. “Obrirem un termini perquè determinen els danys produïts i demanarem al govern d’Espanya la seua col·laboració a través de Costes”, ha agregat.

“La destrossa ha sigut enorme en passejos marítims i platges, i necessitem actuar amb fermesa, energia i rapidesa perquè per Pasqua ja tinguem solucionat el màxim possible”, ha manifestat.

Respecte a l’ordenació del territori per a evitar l’afecció de possibles temporals sobre els habitatges, Puig ha defensat que el Pativel és una planificació “bastant conscient d’aquesta situació”, i ha remarcat que les mesures d’ordenació paisatgística són “absolutament necessàries”.

La crisi climàtica és ací, és una realitat per a tothom excepte per al senyor Trump. Tota la humanitat sap que estem patint un canvi climàtic amb efectes molt negatius, i en el centre del Mediterrani, més”, ha asseverat, per la qual cosa ha instat a actuar “des de l’ordenació i la prevenció” en tots els àmbits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 3 =