25n
25N
25N

Puig visita la unitat de Cremats de l'Hospital La Fe i destaca que és un servei 'de referència' a Espanya

El president ha agraït l’”intens” treball del personal sanitari per a “millorar la qualitat de vida de les persones” i promoure “una medicina de proximitat”

Puig visita la unitat de Cremats de l'Hospital La Fe i destaca que és un servei 'de referència' a Espanya
02/01/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat, acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, la unitat de Cremats de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, i ha ressaltat que aquest servei s’ha posicionat com “una unitat de referència” i entre “les millors” d’Espanya.

Després de mantenir una reunió amb representants directius d’aquesta unitat hospitalària, el cap del Consell ha agraït l'”intens” treball del personal sanitari per a “millorar la qualitat de vida de les persones” i promoure “una medicina de proximitat” que va més enllà de la curació i adquireix un compromís amb els pacients.

“Ha sigut molt interessant conéixer tots els avanços que estan realitzant i de quina manera s’està invertint a la Comunitat Valenciana per a millorar la vida de les persones, quan pateixen una malaltia produïda per un accident o per qualsevol altra circumstància de cremats”, ha explicat sobre la reunió amb personal de la unitat hospitalària.

Durant la seua visita, Puig ha pogut conéixer també les últimes novetats relatives a l’estat de salut del bomber ferit mentre realitzava labors d’extinció en l’incendi forestal declarat divendres passat en el municipi de Culla i, en declaracions posteriors als mitjans de comunicació, ha avançat que “evoluciona favorablement”.

Per això, el president ha expressat l’agraïment de la societat valenciana als efectius d’emergències i prevenció d’incendis “que donen cada dia el millor de si mateixos com a servei públic”.

Ha subratllat en aquest sentit la “capacitat de sacrifici i de treball” de totes les persones que vetlen pel benestar de la ciutadania, en referència als professionals mèdics i al personal d’emergències. “El seu treball ens enorgulleix i ens fa ser una societat cada vegada millor”, ha asseverat.

La unitat de Cremats, emmarcada en el servei de Cirurgia Plàstica i Cremats de l’Àrea Clínica de Malalties de la Pell i Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, està acreditada com a unitat de referència del Sistema Nacional de Salut des de l’any 2008, per la qual cosa en l’actualitat rep pacients de tota Espanya.

Fundat en 1969, aquest servei, en el qual treballa un equip multidisciplinari, disposa de sis boxes per a pacients cremats crítics i sis habitacions individuals per a grans cremats, a més de dues sales de capellans, un quiròfan, una àrea de consulta i una àrea d’urgències.

Millora dels serveis sanitaris

Després de visitar la unitat de cremats de l’Hospital La Fe de València, el cap de l’Executiu valencià ha recordat la inversió anual de la Generalitat en sanitat, que ascendeix aproximadament a 6.500 milions d’euros, i ha puntualitzat que durant aquesta legislatura s’ha augmentat aquesta dotació pressupostària en 1.000 milions d’euros.

Els serveis sanitaris són la primera “gran prioritat” del Consell, ha indicat Puig, qui ha garantit que el Govern valencià continuarà treballant per a millorar la qualitat assistencial dels valencians i valencianes.

Nou Espai Campanar-Ernest Lluch

Per la seua banda, la consellera Montón ha avançat que durant aquest primer trimestre de 2018 es donarà a conéixer la primera part del projecte per al Nou Espai Campanar-Ernest Lluch, situat en el recinte de l’antic hospital La Fe. Aquesta primera fase farà referència als serveis d’urgències, el centre de salut i el centre integrat d’especialitats.

“Es va a recuperar l’activitat de la zona, es va a solucionar el 90% de l’atenció que es dóna als usuaris en aqueix barri per a evitar el desplaçament i, sobretot, es va a parlar en aqueix espai de cronicitat i de salut mental, que són apostes de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”, ha explicat Montón sobre aquest tema.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 20 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa