caixa popular

Puig insta a fer de la innovació "el gran factor de creixement" de l'economia a la Comunitat Valenciana

Puig insta a fer de la innovació "el gran factor de creixement" de l'economia a la Comunitat Valenciana
25/09/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha cridat a fer de la innovació “el gran factor de creixement” de l’economia de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’aconseguir el canvi de model productiu que persegueix el Consell i que permetrà “impulsar el creixement, l’ocupació i reduir l’endeutament públic”.

Així s’ha manifestat Puig durant la seua intervenció en la presentació de l’informe ‘Crisi i recuperació de l’economia alacantina 2008-2017’, organitzat pel diari Informació d’Alacant a Dénia, en el qual ha situat la productivitat com “el gran problema que té l’economia espanyola i valenciana”.

En aquest sentit, el cap del Consell ha defensat el discurs econòmic de la Generalitat, que advoca per “grans ingredients del coneixement” com les tecnologies de la informació i la comunicació, un capital humà amb major qualificació i un reforç de la inversió en R+D+i.

A aquestes accions, tal com ha explicat Puig, també se li han de sumar altres polítiques destinades a l’activació de l’ocupació, la recuperació salarial o la reducció de les desigualtats. “Els països més avançats del món són aquells amb una major cohesió social”, ha afirmat sobre aquest tema.

En aquest sentit, ha posat com a exemple del renaixement econòmic de la Comunitat la transformació de la Ciutat de la Llum, que, en paraules del president, va a “passar de ser un projecte fallit a un exponent de la nova economia que farà d’Alacant una vertadera capital de la innovació”.

“Des del canvi de govern hi ha 60.000 persones més treballant a Alacant, encara que hem de seguir lluitant per a millorar les condicions de treball”, ha afegit sobre aquest tema.

El cap del Consell també s’ha referit a l’infrafinançament. “L’economia valenciana està en un moment d’eixida de la crisi, però falla el motor públic; està gripat, perquè el deute de 44.000 milions d’euros que té Generalitat no ens permet fer totes les inversions necessàries”, ha explicat. Per això, ha insistit en la necessitat d’una reforma del sistema de finançament autonòmic i de l’assumpció per l’Estat de part del deute “provocat per l’infrafinançament”.

En aquesta línia, Puig també s’ha referit a infraestructures “clau” per al desenvolupament econòmic d’Alacant i la resta de províncies, com els ports i el Corredor Mediterrani. De fet, ha assegurat que “la Comunitat Valenciana és terra de ports” i que la Generalitat està estudiant fórmules de retrobament dels ports amb les ciutats, i també està treballant per a dotar-los de més autonomia, “siga de qui siga la titularitat”.

En el plànol territorial, el cap del Consell ha instat a “superar les desigualtats i els problemes que existeixen a Espanya”, perquè representen un “fre per al desenvolupament de la Comunitat Valenciana”.

“Sense anàlisi no hi ha futur”

Per la seua banda, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, que també ha participat en l’acte, ha assegurat que informes com a aquest constitueixen un “requisit indispensable” per al Consell per a conéixer què ha passat i així dissenyar polítiques econòmiques que ajuden a “transformar el model productiu” de la Comunitat Valenciana, un dels compromisos del Pacte del Botànic.

“Sense anàlisi no hi ha futur”, ha insistit Climent, qui ha destacat la importància de millorar la posició de la Comunitat en el context internacional a través de l’establiment d’un marc estable de confiança i de l’aposta per la innovació i la sostenibilitat.

El titular d’Economia ha recordat els sis objectius en els quals està treballant el seu departament per a aconseguir aquesta transformació del model, entre els quals ha destacat el canvi del model energètic a través d’una major presència de les energies renovables.

A més, ha remarcat el compromís de la Generalitat perquè aquesta transformació també es traduïsca en l’augment dels llocs de treball de qualitat i de salaris dignes.

L’informe sobre la recuperació de l’economia a Alacant després de la crisi elaborat per l’Institut d’Economia Internacional (IEI) de la Universitat d’Alacant i ha comptat amb el patrocini de la Generalitat a través de la Conselleria d’Economia i per les empreses Hidraqua i Baleària.

Puig també ha valorat el vessant pedagògic de l’informe i s’ha recolzat en el document per a recordar la urgència de “forçar els canvis econòmics necessaris” sense esperar al fet que es produïsca una nova crisi que així els requerisca.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 11 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris