25n
25N
25N

Puig insistirà en la conferència de presidents en la proposta de desescalar per departaments de salut

Puig insistirà en la conferència de presidents en la proposta de desescalar per departaments de salut
29/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, insistirà en la pròxima conferència de presidents autonòmics en la proposta de dur a terme la desescalada per departaments de salut, tal com ha proposat el govern valencià.

Puig, els vicepresidents Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau, i la resta de consellers s’han reunit aquest dimecres per videoconferència per a coordinar el treball del Consell.

El president ha mantingut en aquesta última setmana diversos contactes en el marc d’aquest acord que està impulsant per a fer front a les conseqüències socioeconòmiques derivades de la pandèmia, com la reunió amb la comissió executiva de la FVMP i els presidents de les tres diputacions provincials, la trobada amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) o el d’aquest matí amb els síndics de les Corts.

Durant la reunió d’aquesta vesprada, ha demanat als membres del Consell que li facen aportacions per a definir la posició valenciana davant el Govern, tant pel que fa a les competències de la Generalitat com a aspectes que correspon decidir a l’Executiu però davant els quals la Generalitat vol tindre una opinió.

En aqueix sentit, s’ha coincidit que “el marc de la província no és el més adequat, de manera que s’ha apostat perquè la unitat d’actuació siguen els departaments de salut”.

Així mateix, el president s’ha compromés a reiterar aquest diumenge al president del Govern en la Conferència de Presidents “la necessitat que es desbloquegen els tràmits administratius, que ara mateix estan suspesos pel reial decret de l’estat d’alarma, i es puga reprendre la tramitació de les licitacions i contractacions públiques i així evitar l’impacte en l’economia de l’actual suspensió de terminis administratius”.

ELS CENTRES D’ACOLLIMENT TEMPORAL D’EMERGÈNCIA ALLOTGEN A 67 PERSONES

Per part seua, la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha informat (dins del repàs a l’acció de la seua Conselleria) que els centres d’acolliment temporal d’emergència allotgen ja a 67 persones.

Aquests centres acullen a gent amb Covid-19 que no necessita hospitalització, però ha d’estar aïllada i no tenen on passar la quarantena.

Per part seua, el vicepresident Dalmau ha instat a apostar per la visió d’àmbit comarcal en el desconfinament en lloc de la provincial i ha instat a replantejar com serà la “nova normalitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =