25n
25N
25N

Puig insisteix que l'ús de la mascareta "no està en discussió" i que cadascun és responsable

Puig insisteix que l'ús de la mascareta "no està en discussió" i que cadascun és responsable
13/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dilluns que l’obligatorietat de la mascareta “no està en discussió” en la Comunitat Valenciana malgrat l’entrada en vigor en comunitats veïnes com Catalunya o Balears, encara que ha reconegut que “en els pròxims dies es poden prendre decisions” en funció de l’evolució de la pandèmia.

“L’ús de la mascareta no està en el debat, és absolutament necessari. Cadascun de nosaltres som responsables”, ha defensat en roda de premsa a l’Hospital La Fe de València després de visitar uns ‘robots’ que amplien la capacitat de proves PCR.

Puig ha descartat així “posar una persona vigilant permanentment el que fa cada ciutadà” i ha recordat que la mascareta ja és obligatòria en espais com el transport públic. Ara, al seu judici, ha d’existir una voluntat personal i una responsabilitat compartida de lluitar contra el coronavirus.

Per això, ha posat l’accent que l’obligatorietat “no està en discussió” en la Comunitat, independentment de les decisions que es puguen prendre. També ha destacat que la mascareta és dels instruments més eficaços per a evitar la transmissió del virus i ha cridat a “adoptar un exercici més important que qualsevol obligació: la corresponsabilitat”.

Davant els brots, ha reiterat que la prudència és més necessària que mai i ha advocat per “jugar en l’equilibri amb la normalitat millorada”. “Cal conviure amb el coronavirus, però seguint les pautes: distància interpersonal, ventilació i higiene”, ha reivindicat.

AMPLIACIÓ D’AFORAMENTS

Per a aconseguir-ho, Puig ha avançat que en els pròxims dies continuaran estudiant l’ampliació d’aforaments en la Comunitat, mentre altres autonomies ja els tenen “més alts”. “En funció de l’evolució, prendrem les decisions oportunes”, ha garantit, i ha apuntat com a objectiu “viure en llibertat i en una societat segura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 2 =

ccccinema
activem alfafar