25n
25N
25N

Ximo Puig insisteix en la necessitat de situar la sostenibilitat com 'una qüestió fonamental' de l'agenda política

Ximo Puig insisteix en la necessitat de situar la sostenibilitat com 'una qüestió fonamental' de l'agenda política
13/02/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit en la necessitat de situar la sostenibilitat com “una qüestió fonamental” de l’agenda política.

Així s’ha pronunciat a Quart de Poblet durant la seua visita al ‘Projecte Cañaveral’, una iniciativa de recuperació mediambiental impulsada per Heineken, empresa amb la qual la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica manté un conveni de col·laboració. Allí ha indicat que el futur de la indústria ha d’estar “clarament connectada amb la sostenibilitat”.

També ha destacat la cooperació publicoprivada com un “element clau” per a fer front a la crisi climàtica i a la transició energètica. “El que hem de fer sempre és cooperar, col·laborar i buscar fórmules de la major complicitat possible sobre aquells grans temes i qüestions que afecten la ciutadania”, ha afirmat el president.

Així mateix, ha apostat per aquesta col·laboració mixta per a lluitar contra el canvi climàtic al Mediterrani, on “ja s’estan notant els efectes directes”.

En aquest sentit, ha assenyalat la necessitat de treballar “junts” en la transició energètica per a afrontar la lluita contra la crisi climàtica “sense que ningú es quede al marge”.

‘Projecte Cañaveral’

Puig ha explicat que el ‘Projecte Cañaveral’ és un exemple de “com treballar junts per salvar” l’Albufera a través de “més aportacions d’aigua”, “major respecte” i “major capacitat d’unir a la societat valenciana en una ambició comuna”.

“L’Albufera és un dels aiguamolls més importants d’Europa i ho ha de continuar sent”, ha afirmat Puig, qui ha afegit que “és un pulmó per a la nostra supervivència”.

El projecte, fruit de la col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la cervesera, “és extraordinàriament important per al nostre ecosistema i per a l’Albufera”, ha assegurat Puig.

L’objectiu és retornar l’aigua utilitzada per la indústria cervesera Heineken al barranc del Pedrís, un dels principals llits que desemboca al parc natural.

Es tracta d’una actuació al llarg d’1’7 quilòmetres per a substituir la canya comuna, una espècie invasora que consumeix 10 vegades més aigua, per espècies autòctones.

A més, ha assenyalat que aquesta acció és una mostra del que ha de ser la nova economia, “compromesa amb l’ocupació i, al mateix temps, amb la sostenibilitat”.

“El medi ambient, la sostenibilitat i l’economia circular han de ser els eixos fonamentals del desenvolupament 5.0 que defensem en la Comunitat Valenciana”, ha conclòs el titular del Consell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 10 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus