caixa popular

Puig i Oltra creen un impost de residus contra les empreses

05/03/2018 -

El govern de Puig i Oltra ha apujat els impostos als valencians. De manera progressiva. Eixa voracitat fiscal s’estén no solament a persones particulars sinó també a les empreses que, dia a dia, pateixen un gradual augment de la pressió llastrant les seues possibilitats de creixement i creació d’ocupació. Dins d’aquest context, al desembre va aprovar una modificació de l’impost a indústries sobre eliminació de residus en abocadors i incineració, coincineració i valorització energètica a través de la llei d’acompanyament de la Generalitat. Des del primer moment, en el PP hem sol·licitat que el Consell corregisca la seua ficada de pota, faça marxa enrere a aquest sense sentit, i derogue aquest impost que tant dany pot arribar a fer a les empreses de la nostra Comunitat, doncs els tipus de gravamen s’incrementen des d’un 320 fins a un 733% segons els tipus d’indústries.

La solució és fàcil: derogar per a recapacitar, i anar en la línia que marca la Unió Europea, que és incentivar la valorització energètica, no gravar-la.
De fet, el mateix president Puig va haver d’eixir a parlar de bonificacions perquè el sector taulell no perdera competitivitat. Un anunci provocat per la revolada creada entre els sectors afectats i les seues protestes. Alguna cosa, gravar la valorització energètica, que mai havia d’haver-se aprovat però que PSPV i Compromís ho van fer perquè el pacte del Titànic no saltara per l’aire.

No queda molt temps per a fer alguna cosa, tan sols uns mesos abans que s’aplique íntegrament la modificació d’aquest impost. Aquesta taxa ha de ser eliminada i, a partir d’ací, començar a estudiar els diferents gravàmens possibles amb diàleg i consens i estudiar els possibles impactes de les mesures que es vagen a adoptar.

Des del PP hem allargat la mà a Puig en diverses ocasions per a no dur a terme disbarats com a aquest i poder esmenar l’error. No obstant això no l’accepta. D’una banda aproven una cosa i per una altra diuen el contrari. Enganyen i no treballen en un exercici continu de contradiccions.

Puig va prometre subvencions a les taulelleres fins al 90% d’aquest impost, deixant fora als altres sectors afectats, després diuen que volien bonificar, després que les bonificacions aconseguirien el 95% per a pal·liar els efectes del cànon de residus, i l’última és parlar de bonificacions de fins al 90% a 5 anys per a la valorització. Qualsevol cosa menys eliminar-ho. En realitat no fan més que donar bandades, sense saber per on anar. Un dia diuen una cosa i l’endemà corregeixen perquè saben que parlar de bonificacions és parlar d’un impossible, un inviable que no solucionarà el problema.

Per favor, senyors del Botànic: deixen d’enfonsar a les empreses i als valencians amb més imposats amb els quals poder sadollar el seu afany recaptatori per a engreixar més el sistema públic creant noves agències i quiosquets. Rectifiquen.

Elisa Diaz
Portaveu de Medi ambient Grup Popular


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + setze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC