caixa popular

Puig i Oltra asseguren que la gestió del Consell ha afermat les bases de la reconstrucció econòmica i social a la Comunitat

El President subratlla que el canvi de govern ha significat “millors resultats, millor gestió i millor futur” i ha portat “dos anys d’estabilitat, diàleg i fortalesa”

Puig i Oltra asseguren que la gestió del Consell ha afermat les bases de la reconstrucció econòmica i social a la Comunitat
30/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han assegurat que la gestió del Consell durant els dos primers anys de legislatura ha permés afermar les bases de la reconstrucció econòmica i social a la Comunitat Valenciana.

“La reconstrucció econòmica i social s’està traduint en un nou projecte de vida para milers i milers de persones”, ha indicat el President, qui ha afegit que gràcies a l’esforç de la societat valenciana s’està aconseguint solucionar “els profunds problemes” existents en l’economia. “El canvi ha significat millors resultats, millor gestió i millor futur”, ha postil·lat.

Puig i Oltra han comparegut aquest dijous davant els mitjans de comunicació per a realitzar balanç quan es compleixen dos anys de l’inici de l’activitat del Govern valencià, sorgit arran de l’Acord del Botànic.

En la seua intervenció, el cap del Consell ha recordat que en les eleccions autonòmiques del 2015 la ciutadania va reclamar un canvi “necessari i urgent” a la Comunitat Valenciana que ha significat una reparació de drets i ha portat amb si “dos anys d’estabilitat, dos anys de diàleg i dos anys de fortalesa”. Ha sigut, com ha indicat, un canvi “plural” que ha demostrat que “pluralitat és sinònim d’estabilitat i que cogestió és sinònim de fortalesa”.

Després de dos anys de gestió del Consell, la Comunitat Valenciana ha passat “de ser l’exemple de la corrupció a ser el paradigma de noves polítiques, de transparència i de fiabilitat”, ha subratllat Puig, qui ha valorat també el treball de la Generalitat per a recuperar la credibilitat i aconseguir que les institucions europees “tornen a obrir-li les seues portes”.

El President ha repassat algunes de les principals mesures que ha dut a terme el Consell per a complir un doble objectiu: reparar els drets dels valencians i les valencianes i reconstruir l’economia per a fomentar la creació d’ocupació i impulsar la transformació del model productiu de la Comunitat Valenciana.

Respecte al primer propòsit de l’Executiu valencià, Puig ha assenyalat que l’acció del Govern valencià ha permés que a la Comunitat Valenciana s’haja reduït el risc de pobresa el triple que en la resta d’Espanya en aquests dos anys. Així mateix, ha recordat que 1.450.000 valencians ja no paguen les seues medicines i no han d’abandonar els seus tractaments, 51.000 dependents cobren puntualment les seues prestacions i 12.000 famílies s’han beneficiat de les ajudes de pobresa energètica.

En el terreny econòmic, el President ha mostrat la seua satisfacció perquè la Comunitat Valenciana haja “recobrat la seua mirada en l’economia real”. En aqueix sentit, per a impulsar la transformació del model productiu, ha indicat que el Consell ha fomentat polítiques de reindustrialització, ha reactivat els instruments financers valencians, com l’Institut Valencià de Finances o la Societat de Garantia Recíproca, i ha engegat l’Agència Valenciana de la Innovació.

Puig també s’ha referit a les polítiques actives d’ocupació dutes a terme pel Govern valencià, com el pla Avalem Joves o el pla GenT, que permetrà que joves que es van marxar de la Comunitat Valenciana per a cercar una oportunitat laboral puguen tornar a casa i atraure talent al territori valencià.

“En dos anys la Generalitat ha aconseguit que la Comunitat Valenciana siga més justa, hem reparat drets i hem posat les bases per a la reconstrucció econòmica i social”, ha resumit el cap del Consell, al mateix temps que ha afirmat que els dos anys restants de legislatura “seran absolutament decisius per als pròxims 20 anys de la Comunitat Valenciana” per a poder avançar cap a una societat inclusiva “en la qual ningú es quede al marge”.

Dos anys de canvi

Per la seua banda, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que el primer any de Govern va ser el de la “reparació, desenrunament i neteja d’unes institucions tancades durant 20 anys als valencians i valencianes”. De fet ha recordat que durant els primers mesos es va eliminar el copague farmacèutic i es va reconéixer a les mates de l’accident del metre de València, entre altres actuacions.

En l’equador de govern, Oltra també ha assenyalat que el segon any ha sigut el d'”asseure les bases per a les generacions futures” i que l’actual executiu està realitzant molts esforços per a, a través d’una millor gestió i una major eficiència, destinar “el marge del qual ja no es roba” als valencians i valencianes.

Quant al balanç d’aquests dos anys al capdavant del Consell, les principals mesures de canvi dutes a terme per l’actual Executiu durant aquest temps es divideixen en cinc eixos, corresponents als cinc compromisos que s’arrepleguen en l’Acord del Botànic.

En el primer eix, “Rescatem Persones”, s’han dut a terme mesurades com Xarxa Llibres, prestacions econòmiques per a la dependència, per a l’acolliment familiar, així com ajudes a la violència de gènere i indemnitzacions en cas d’assassinat. Així mateix, s’ha desenvolupat una “humanització de les infraestructures” i l’extensió dels tractaments antivirals innovadors a tots els afectats per l’Hepatitis C, sent la primera comunitat autònoma a aplicar-ho.

El segon eix de l’Acord del Botànic gira entorn de la “Regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció”, i en ell s’emmarquen mesurades com la Llei de Responsabilitat Social, que senta les bases de la contractació amb l’administració, així com una major organització i planificació per part de l’executiu valencià a través del portal de transparència.

“Governar per a les persones” és el tercer pilar de l’acció de govern, que arreplega assoliments com l’engegada d’un pla per a dignificar les infraestructures sanitàries, que compta amb 359 milions d’euros; un projecte per a l’eliminació dels barracons amb 30 obres en marxa; l’extensió progressiva de l’ensenyament de 0 a 3 anys amb 69 aules noves en dos anys; i la formació del professorat en llengües estrangeres.

Quant al quart paquet de mesures sobre un “Nou model productiu”, la Generalitat destaca l’impuls a les pimes que està duent a terme l’Institut Valencià de Finances (IVF), la Llei d’estructures agràries per a l’ordenació i modernització del sector agroalimentari, així com la promoció del municipalisme amb la creació de l’Autoritat de Transport. A més, també subratllen programes per a incentivar l’ocupació com Avalem Plus, amb el qual es van a crear més de 4.000 llocs de treball en els ajuntaments, o convocatòries d’ocupació en Sanitat i Educació.

L’últim eix del full de ruta del Consell se centra en el “Finançament just i auditoria ciutadana”, amb apostes com el Fondo de Cooperació Local i la reivindicació d’un nou model de finançament autonòmic que servisca per a tota Espanya i en el qual es tinga en compte a la Comunitat Valenciana. En aquesta demanda, destaca l’ampli consens aconseguit entre entitats empresarials, sindicats, associacions, universitats i representants de les principals institucions valencianes.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris