25n
25N
25N

Puig subratlla que Generalitat està "disposada" a assumir migrants, però incideix en què es "preserve" el perimetratge

Puig subratlla que Generalitat està "disposada" a assumir migrants, però incideix en què es "preserve" el perimetratge
14/12/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que el govern valencià està “disposat” a assumir migrants, però ha insistit en la necessitat que es “preserve” el perimetratge de la Comunitat Valenciana, “siguen persones migrants, nacionals o estrangeres” de visita.

Així s’ha pronunciat Puig aquest dilluns en una entrevista en el programa ‘L’Hora de la 1’ de Televisió Espanyola, on ha insistit a demanar mesures que “siguen efectives” i que “es garantisca l’èxit del perimetratge”.

Respecte a la migració, Puig ha destacat que la Comunitat Valenciana és una “terra hospitalària” que vol “participar de la solució” i que està “disposada” a assumir una part de les persones que “s’hagen d’establir durant un temps”. “Hi ha preparats espais i podem cooperar”, ha indicat, al mateix temps que ha considerat que aquest acolliment s’ha de dur a terme “de forma absolutament organitzada, no pot ser una cosa arbitrària”.

També ha considerat que “Europa no pot continuar mirant cap a un altre costat”. Així, ha defensat que, si bé Canàries ha patit un moment de pressió migratòria, en la Comunitat Valenciana “la crisi algeriana ha provocat un èxode massiu de persones des d’Algèria”. Per això, ha defensat que Europa ha de “donar major cobertura als països davantera”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =