25n
25N
25N

Puig i Gaspar acorden triplicar la col·laboració entre Generalitat i Diputació

El nou acord es tradueix en 20 milions d’euros, enfront dels passats 7,8 milions

Carles Desfilis

Puig i Gaspar acorden triplicar la col·laboració entre Generalitat i Diputació
18/11/2019 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, han acordat aquest dilluns, després d’una reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat, triplicar la col·laboració de la corporació provincial amb l’Administració autonòmica.

Així, la Diputació té previst destinar per a l’any vinent 2020, la quantitat de 20 milions d’euros, amb càrrec als romanents d’enguany, una xifra que quasi triplica els 7,8 milions destinats en el present exercici.

Totes dues institucions, que es troben en procés d’aprovació dels seus pressupostos, s’han emplaçat a una nova trobada el mes de gener, una vegada ratificades els seus respectius comptes, per a concretar el marc d’actuació i el repartiment sectorial de les aportacions, informa l’administració autonòmica a través d’un comunicat.

Ximo Puig ha mostrat el seu “agraïment a la disposició del responsable” de la corporació provincial d’incrementar la col·laboració amb la Generalitat: “L’enteniment i el treball coordinat entre administracions és un factor clau en la millora dels serveis que reben els ciutadans i la capacitat de donar una millor resposta a les seues necessitats”.

Per part seua, Toni Gaspar ha subratllat que “amb aquesta col·laboració s’emporta a la pràctica l’aposta de totes dues institucions pel municipalisme, posant a la disposició dels ajuntaments més recursos i més autonomia per a planificar els seus projectes locals. En definitiva, fer realitat la majoria d’edat dels municipis i ajudar al seu torn a simplificar la càrrega administrativa entre ajuntaments i Diputació”.

FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL

Així mateix, el president de la Diputació de València ha sol·licitat al president de la Generalitat la convocatòria d’una reunió de la comissió mixta de seguiment per a abordar la injecció de 20 milions addicionals de la corporació provincial al sistema del Fons de Cooperació Municipal, de manera que la seua aportació total aconseguiria els 40 milions d’euros l’any vinent.

El Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana té per objecte garantir la suficiència financera de les entitats locals de la Comunitat Valenciana i potenciar la seua autonomia local sobre la base del principi de subsidiarietat, mitjançant el finançament global de la seua activitat.

Aquest Fons, gestionat per la Generalitat, promou l’equilibri econòmic dels ens locals de la Comunitat i la realització interna del principi de solidaritat, a fi de contribuir al fet que els diferents nuclis i entitats de població compten amb la dotació adequada per a la prestació dels serveis de competència local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 6 =