25n
25N
25N

Puig garanteix la màxima "cooperació i col·laboració" per a minimitzar els efectes del Brexit

El president, que s’ha reunit amb l’ambaixador entrant del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, viatjarà el 3 de desembre a Londres

Puig garanteix la màxima "cooperació i col·laboració" per a minimitzar els efectes del Brexit
27/11/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit a l’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, la màxima “cooperació i col·laboració” del Govern valencià per a minimitzar els efectes del Brexit sobre les persones i les empreses.

Així s’ha expressat el responsable del Consell després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el nou ambaixador britànic a Espanya, que va prendre possessió del càrrec el passat estiu.

“La Comunitat Valenciana té una relació intensa, profunda i d’amistat amb Regne Unit”, ha recordat Puig, que ha assenyalat que en el territori valencià resideixen “al voltant d’un terç de tots els britànics que viuen a Espanya”.

Així mateix, ha destacat que la relació comercial, comptabilitzant l’activitat turística i les exportacions, va anar de 5.000 milions d’euros durant l’any passat. Per això, el president ha advocat per “mantenir, amb la fluïdesa més gran possible”, aquestes relacions.

Sobre aquest tema, Puig ha incidit en la importància d’establir una solució “pactada i dialogada” lloc que, segons ha assenyalat, “Gran Bretanya pot deixar de ser membre de la Unió Europea, però mai deixarà de ser Europa“.

En aquest sentit, ha assegurat que la Generalitat va garantir “des del primer moment” l’assistència sanitària als residents britànics i ha explicat que el Consell ha establit un pla post-Brexit amb mesures com “una inversió del voltant d’11 milions d’euros per a promocionar la nostra presència al Regne Unit, fonamentalment turística”.

Així, en el marc d’aquest pla, el president ha explicat que viatjarà a Londres dimarts que ve, 3 de desembre, al costat de representants de les cambres valencianes, per a la presentació de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 6 =

Informacion coronavirus