25n
25N
25N

Puig garanteix que els hospitals "encara" tenen capacitat d'atenció pese a l'"estrés" del sistema sanitari

Puig garanteix que els hospitals "encara" tenen capacitat d'atenció pese a l'"estrés" del sistema sanitari
16/01/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit que els hospitals valencians “encara” tenen capacitat d’atenció per a absorbir “el que puga vindre en els pròxims dies”, que seran “molt difícils”, pese a l'”estrés” del sistema de salut.

Així s’ha manifestat aquest dissabte el president després de la reunió de treball mantinguda amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la sotssecretària de la conselleria, Mònica Almiñana; la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés; la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García Layunta, i la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures, Carmelina Pla, per a abordar la situació de les infraestructures sanitàries.

Puig ha afirmat que el sistema de salut es troba en un moment d'”estrés” però ha destacat que està “sobrevivint” pel “gran esforç del personal i des de la perspectiva de la contenció de les infraestructures”.

En aquest sentit, ha posat en valor l’aliança “efectiva” entre el sector públic i privat que permet “garantir quasi 300 llits en unitats de crítics”, al mateix temps que ha assenyalat que també està “en marxa” l’operatiu dels hospitals de campanya, que estan “absolutament preparats” amb 300 llits i que es podrien estendre fins a les 700.

Així, ha garantit que les infraestructures sanitàries “estan resistint” i es troben “en capacitat encara d’absorbir el que puga vindre en els pròxims dies”, que “seran molt difícils”.

Per això, ha insistit en la necessitat de l'”esforç i la corresponsabilitat personal” per a actuar amb “màxima prudència” i de limitar al màxim els contactes amb persones no convivents. “Mai hem viscut una situació com l’actual. Sense aqueixa voluntat de cadascun serà impossible véncer ràpidament la pandèmia”, ha asseverat.

“Hi ha actituds que cal prendre, com el distanciament en tots els àmbits. Els últims estudis diuen que més del 60% dels contagis es dóna en l’àmbit de la màxima confiança, per la qual cosa és ací on hem d’orientar tot el nostre esforç”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 8 =