Puig expressa la voluntat de la Generalitat per a treballar conjuntament amb les societats musicals

Guardar

BANDAS_CULLERA_FOTO_01
BANDAS_CULLERA_FOTO_01

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat el compromís del Govern valencià per a treballar conjuntament amb les societats musicals i aconseguir així "totes les sinergies" que permeten convertir a la Comunitat Valenciana "en la capital de la música".

Puig s'ha pronunciat en aquests termes durant la clausura de la 48ª Assemblea General de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en la qual també ha destacat la voluntat de diàleg del Consell després de vint anys d'absència d'un President de la Generalitat en aquesta trobada.

En aquest sentit, el cap del Consell, que ha estat acompanyat pel conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que la seua presència era un "gest d'absoluta normalitat", en un àmbit fonamental per a la Comunitat com és la música. "Tota la Comunitat Valenciana està cosida pel que signifiquen les societats musicals", ha assegurat Puig, al mateix temps que ha incidit en la cohesió que aporten aquestes societats, ja que suposen "un exemple d'intentar sumar" i d'enfortir "la unitat dels valencians".

Per això, el President ha cridat a fer del llenguatge de la música "eixa bandera de pau" per a restaurar la falta de diàleg que havia existit per part d'anteriors governs de la Generalitat.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell també ha assenyalat la importància que tenen les societats musicals sobre la creació d'ocupació, ja que, segons ha manifestat, "hi ha milers de joves que poden tenir el seu futur també en la música". Per això, ha insistit que la indústria cultural que significa la música ha d'explicar "amb tota la seua expansió i totes les seues possibilitats".

Per la seua banda, el conseller Vicent Marzà també ha coincidit amb el President a manifestar la disposició del Govern valencià per a treballar juntament amb les societats musicals en àmbits com una millora del pressupost per a la federació o la designació d'aquestes organitzacions com Bé d'Interés Cultural.

Així mateix, Marzà ha lloat la labor pionera d'aquestes societats perquè van anar els primers que van començar a parlar "d'igualtat i inclusió des de la música", per la qual cosa ha assegurat que els diners públics que va cap a les societats musicals "no és una despesa, és una inversió".

Durant la trobada, el màxim representant de la Generalitat ha presidit, juntament amb el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Manuel Rodríguez, els tres reconeixements que atorga l'entitat, concretament a la Societat Musical de Barx pel seu 130 aniversari, a Amalia Martínez, directiva de la FSMCV que deixa el seu càrrec i, finalment, a l'expresident comarcal de la FSMCV, Ángel Martínez.

Desfilada de bandes de la Ribera Baixa

En finalitzar la 48ª assemblea general de la FSMCV, el cap del Consell ha assistit a la desfilada de bandes musicals de la Ribera Baixa on, acompanyat per autoritats locals, ha imposat un corbatí a l'estendard de cadascuna de les quinze societats musicals participants.

Destacats