25n
25N
25N

Puig expressa la "voluntat d'acord" del Consell per a donar "solució" als MIR

Puig expressa la "voluntat d'acord" del Consell per a donar "solució" als MIR
19/08/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat aquest dimecres la “voluntat d’acord” del Govern valencià per a aconseguir una “solució” que acabe amb la vaga que mantenen els Metges Interns Residents (MIR) i ha defensat que eixa eixida es done en un “marc general” i no en un “segmentat”.

Puig s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit després de visitar al costat del ministre de Ciència, Pedro Duque, les instal·lacions de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA) al Parc Científic de la Universitat de València, preguntat per la vaga dels MIR i per si la Generalitat es planteja mesures perquè finalitze tenint en compte la major necessitat de personal sanitari davant la pandèmia de la Covid-19.

“La voluntat de la Generalitat és de trobar una solució a aquest conflicte, que té una dimensió en la seua base de caràcter estatal”, ha respost el responsable autonòmic, que ha dit que és des de l’àmbit estatal des del qual es “regula a aquests joves que estan en procés de formació encara i treballant als hospitals”.

El cap del Consell ha advocat per “buscar una solució” i ha insistit que la seua voluntat és la d'”arribar a una solució”. En aquest sentit, ha comentat que aquest dimarts va mantenir una reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la qual li va transmetre “la voluntat que s’òbriga el màxim àmbit de trobada” en aquest tema.

“Crec que no li interessa a ningú continuar en una situació de conflicte”, ha agregat. “La Generalitat està per arribar a un acord. Volem arribar a un acord”, ha insistit, alhora que ha subratllat que aquest ha d’estar “dins d’un marc general” perquè “no és només una cosa segmentada”.

Així, Ximo Puig ha indicat que li agradaria que “hi haguera una solució de base en tota Espanya perquè així podrien tindre un tractament de caràcter salarial millor”. “Hi ha voluntat d’acord per part de la Generalitat, tota la voluntat d’acord i espere que en els pròxims dies es puga avançar en això”, ha declarat.

CARRERA PROFESSIONAL

Puig ha agregat que els responsables de l’administració autonòmica són “conscients que calia millorar algunes qüestions pendents en àmbit dels professionals sanitaris” i ha al·ludit a l’acord per a reconéixer la carrera professional. Ha dit que això suposarà “120 milions d’euros més addicionals cada any per a pagar-la en tot el sector sanitari”.

D’aquesta manera, el president ha subratllat la voluntat de la Generalitat d’atendre aquest sector “malgrat les dificultats financeres”. Referent a això, ha dit que es vol “arribar a compromisos amb la condició de dotar al sistema sanitari de la major fortalesa en allò que és fonamental, el factor humà”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 10 =