25n
25N
25N

Puig diu que el programa 'Estiu Segur' ajudarà a garantir que el turisme comence la locomotora de la recuperació

Puig diu que el programa 'Estiu Segur' ajudarà a garantir que el turisme comence la locomotora de la recuperació
09/06/2021 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que el programa ‘Estiu Segur’, mitjançant el qual els ajuntaments podran contractar 1.000 joves, menors de trenta anys desocupats, per a informar i vetlar per les mesures de prevenció de la Covid-19 a les platges de la Comunitat, “vol ajudar a garantir que el turisme comence la locomotora de la recuperació”.

Durant la presentació d’aquest programa a Orpesa (Castelló), el cap del Consell ha destacat l’esforç que ha fet col·lectivament la Comunitat Valenciana, que -segons ha dit- la situa “com una de les regions d’Europa més segures”. “La gran prioritat de qualsevol administració pública decent és la salut, però, a més, és el moment de la recuperació econòmica i emocional”, ha afegit.

Puig ha recordat que ‘Estiu Segur’ és una idea que va sorgir l’any passat, “i ara és la Comunitat Valenciana l’única que manté aquest programa i des d’una mirada municipalista”.

“Ens podem equivocar molt en la gestió, però hi ha una estratègia clara en favor de l’aliança amb el municipalisme, perquè l’important no són les institucions, sinó la ciutadania, i hem de posar per damunt de tot l’interés general de les persones”, ha apuntat.

Puig ha insistit que “ara és el moment de la recuperació econòmica i social, i per això és fonamental que el turisme es puga desenvolupar al màxim”. “Ara partirem amb algunes dificultats, però hem de fer-ho amb la satisfacció i l’optimisme que hem salvat el més important, i ho hem fet junts, i ara la recuperació econòmica l’hem de fer també junts”, ha apuntat.

Sobre aquest tema, ha indicat que el programa ‘Estiu Segur’ “vol ajudar a garantir que el turisme comence la locomotora de la recuperació”. “Es tracta que els visitants que vinguen tinguen el somriure amable dels assistents, que els ajudaran al fet que siguen vacances inoblidables”, ha destacat.

AGRAÏMENT AlS JOVES

Puig ha llançat un agraïment profund als joves valencians, “perquè han tingut un comportament extraordinari i gràcies a ells s’ha aconseguit també parar la pandèmia”. “Des de la Generalitat Valenciana i els ajuntaments posarem tot el nostre esforç perquè tinguen aqueixa oportunitat que es mereixen”, ha dit.

Per part seua, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que el projecte ‘Estiu Seguro’ es va posar en marxa el passat estiu perquè la Comunitat Valenciana “fora referent quant a seguretat”. “Enguany som l’única comunitat que ha tornat a apostar per garantir que qualsevol persona que vinga dispose de totes les mesures necessàries perquè la seua salut no estiga en risc”, ha afegit.

Segons ha ressaltat, el programa té com a objectius que els informadors de platja vetlen pel compliment de la normativa Covid i, a més, “es convertisquen en una eina que servisca per a potenciar el turisme, facilitant la informació necessària a tots els turistes”. A més, ha explicat que incorpora la col·laboració amb Creu Roja i el 112 per a evitar els ofegaments. “Som conscients del drama dels ofegaments tots els estius, que l’estiu passat van ser 61, i això no es pot assumir, per la qual cosa cal posar les mesures necessàries per a evitar-los i conscienciar a la ciutadania”, ha assenyalat.

Bravo ha recordat que es contractarà 1.000 joves entre 18 i 30 anys i, com a novetat, es tindran en compte els idiomes. El programa comptarà amb un finançament de 4,5 milions d’euros procedent dels fons europeus. Els joves seran contractats directament pels ajuntaments enguany, “la qual cosa aporta la possibilitat que cada ajuntament puga contractar joves de la zona, que va ser una queixa de l’any passat, quan va contractar directament la Generalitat Valenciana”.

La consellera ha indicat que, donada la importància del treball que realitzaran els joves, la formació és “essencial”, i abans que ocupen els seus llocs “rebran una formació en seguretat amb relació a la Covid, tindran una base informativa en la qual col·laborarà Turisme, i formació per part de l’Agència de Seguretat per a col·laborar en matèria d’ofegaments”. Ha recordat que són 71 els municipis de la Comunitat Valenciana que es veuran afavorits amb aquesta subvenció -32 de València, 19 de Castelló i 20 d’Alacant-. “Perquè la Comunitat Valenciana siga un exemple de Comunitat i platges segures”.

GENERAR NOVES OPORTUNITATS

El conseller d’Economia, Rafael Climent, ha destacat que es tracta d’un programa “importantíssim i pioner” que es desenvolupa des de Labora en companyia dels ajuntaments, amb la finalitat de “generar noves oportunitats d’ocupació als joves i a l’hora de donar serveis a la ciutadania”.

“Es tracta d’una segona edició millorada, que compta amb finançament de la UE i oferirà ocupació a 1.000 persones menors de 30 anys i té com a objectiu que els ajuntaments contracten persones parades per a informar de les mesures de seguretat”, ha apuntat el conseller, qui ha especificat que les contractacions seran de tres mesos i la selecció de participants es farà per part de Labora, “amb l’objectiu de la proximitat i guanyar en agilitat”.

“Amb aquest programa donarem oportunitat als joves de tindre una ocupació útil que els mantinga actius i millore les seues capacitats en una època difícil com la que estem vivint”, ha conclòs.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha asseverat que s’està davant “l’estiu de la recuperació, que està molt lligat al tema de la seguretat, que és un valor turístic importantíssim”. “La Generalitat Valenciana ha fet els deures, i ací estan els resultats, amb un dels nivells de contagi més baixos d’Espanya i d’Europa”, ha finalitzat.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =