25n
25N
25N

Puig, "esperançat" amb el ressorgiment del turisme encara que "no serà fàcil": "És potent i molt més que sol i platja"

Puig, "esperançat" amb el ressorgiment del turisme encara que "no serà fàcil": "És potent i molt més que sol i platja"
11/08/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es mostra “esperançat” amb el ressorgiment del turisme després de la crisi del coronavirus, si bé admet que “no serà fàcil”, i enalteix la preparació del sector “potent i molt més que sol i platja” en la Comunitat Valenciana.

“No hi ha un pla B, sinó un pla A: estem treballant conjuntament amb el sector privat i amb les persones que han confiat en la Comunitat”, afirma en una entrevista a Europa Press, destacant les bones perspectives dels agents.

Puig defensa que el turisme valencià és un sector preparat per a eixir de la crisi i “en constant evolució” cap a un model més sostenible. “El ressorgiment no serà fàcil, però estem esperançats”, assevera davant un any terrible per al sector.

En plena etapa vacacional, reivindica que “tots mereixem un merescut descans i canviar d’ambient si es pot”, sobretot els treballadors essencials que no van parar durant l’estat d’alarma. Confia així que “tornarà el turisme en el moment que estiga garantida una vacuna i molt controlada la pandèmia”.

I tornarà, augura el cap del Consell, perquè la Comunitat compta amb recursos naturals, paisatgístics, una planta hotelera de qualitat i “un sector potent que s’ha alçat i és molt més que sol i platja”.

Són fortaleses que recullen les campanyes posades en marxa per Turisme CV per a vendre unes platges segures i un Mediterrani viu i aconseguir més visitants nacionals, al costat d’accions com els nous mil assistents auxiliars repartits per la costa per a informar dels plans de contingència per la Covid-19.

Però Puig remarca que tot està associat a la superació de la pandèmia i a aconseguir que aquesta crisi “no deixe més fractures socials” pel tancament d’establiments turístics. “Enguany serà terrible per al sector, ja l’està sent”, lamenta comparant-lo amb el rècord de deu milions de turistes estrangers en 2019.

“LA IMMENSA MAJORIA DE PAÏSOS CONFIEN”, NO REGNE UNIT

En aquest escenari, apel·la a la responsabilitat davant “decisions de caràcter polític” com la quarantena imposada per Regne Unit i “no avalada per les dades sanitàries”, sense voler confrontar-se amb el govern britànic. Una mesura que “està perjudicant molt a l’economia, sobretot a la zona de Benidorm”, però també als seus residents a Espanya i als quals tenien les vacances contractades.

El president valencià, per contra, assegura que “la immensa majoria de països continuen confiant en la seguretat de la Comunitat”, fins i tot reconeixent que el conjunt del turisme està molt afectat. També destaca el treball amb els cònsols per a generar seguretat davant “tota aquesta incertesa i boira” perquè el turisme va de confiança i d’expectatives d’oci i de vida.

A aquesta línia se suma el recent anunci de la contractació de dos hotels refugi a València i Benidorm per a ús exclusiu i gratuït dels turistes allotjats en la Comunitat que hagen de realitzar aïllament domiciliari per coronavirus.

EL MODEL TURÍSTIC NO ES CANVIA PER DECRET

Més enllà, sobre un canvi del model turístic a llarg termini, Ximo Puig creu que aquests processos no es poden accelerar en plena crisi i que van associats a la “gran oportunitat” de reformar l’economia valenciana en tots els sectors. “Els models no es canvien per decret llei”, subratlla.

I insisteix que “el turisme valencià no és la foto que moltes vegades es projecta, ha fet bé les coses”. Ara, al seu judici, es tracta de veure com accelerar les transformacions que estava en marxa enmig d’aquest “xoc”. “No es pot dir que el sector estiga ancorat en el passat, tot el contrari”, rasa en veure’l associat amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 14 =