25n
25N
25N

Puig espera rebaixar el tancament perimetral a partir de maig "amb la màxima prudència"

Puig espera rebaixar el tancament perimetral a partir de maig "amb la màxima prudència"
19/04/2021 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat aquest dilluns per “rebaixar d’alguna manera” el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana a partir de maig i per gestionar les noves restriccions “amb la màxima prudència” a partir de la fi de l’estat d’alarma, previst per al dia 9.

Puig ha defensat aquesta postura en roda de premsa i en una entrevista en Telecinco recollida per Europa Press, recordant que totes les decisions que va adoptar la Comunitat en 2020 sense estat d’alarma van ser avalades pel TSJCV. “No és una situació exactament nova i no estem en un buit després del 9 de maig”, ha recalcat.

Fins llavors, el que més el “preocupa” és consolidar la situació de la Comunitat després d’un mes mantenint la menor incidència acumulada d’Espanya, encara que ha recordat que no és una “illa” i que la situació és complicada en altres països i comunitats autònomes.

“Estem sis vegades per baix de la mitjana, això ens fa ser extremadament prudents”, ha insistit abans de defensar que la gestió de les restriccions sense estat d’alarma ja va ser “raonable” l’any passat.

Al seu judici, a partir del 9 de maig és el moment que es puguen rebaixar algunes mesures, sobretot el tancament perimetral, perquè “moltes famílies no han tingut contacte en molt de temps”. “Aquest esforç ha donat bon resultat i ara cal superar-lo d’alguna manera”, ha asseverat.

És una cosa que Ximo Puig espera que la Generalitat puga gestionar “amb els instruments actuals” quan decaiga l’alarma, insistint que cal esperar al dia 9 “i veure com està la situació general”.

Ha promés que aquesta setmana analitzaran les dades “amb la màxima prudència i sense prendre cap decisió precipitada”, amb l’objectiu d’arribar a juny “en les millors condicions possibles per a iniciar la recuperació econòmica i social”. “Cada dia que passa estem aconseguint el més important: salvar vides”, ha celebrat.

Però ha posat l’accent que “això no va de cap salvació d’una comunitat o un país” i que l’important és que la gent “veja un horitzó clar i es vaja generant ja una superació de l’imaginari col·lectiu en aquest moment, perquè moltes persones i famílies han sofert”.

OCI NOCTURN I TEMPORADA TURÍSTICA

Preguntat per un d’aquests col·lectius, el de l’oci nocturn que manté la seua acampada davant la Generalitat, Puig ha destacat les ajudes específiques de vuit milions que es van aprovar la setmana passada i la segona fase del pla ‘Resistir’ amb 650 milions gràcies a fons del Govern, sumats als 420 de la primera edició.

“Mil milions per a suturar una ferida molt profunda. Això no és suficient, són tiretes, és un parèntesi. Estem fent tot l’humanament possible anar a la nova normalitat”, ha manifestat.

I ha confiat que a partir de juny “hi haja temporada turística” si hi ha una evolució positiva del virus, després d’empatitzar amb el sofriment del sector i confiar que l’esforç de tots servisca perquè es puga tornar a viatjar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − sis =

museo prehistoria