25n
25N
25N

Puig celebra que València serà la ciutat més gran d'Espanya en fase 3: "Tornarem a passar eixa prova"

Puig celebra que València serà la ciutat més gran d'Espanya en fase 3: "Tornarem a passar eixa prova"
10/06/2020 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat aquest dimecres que València serà la ciutat més gran d’Espanya a passar a la fase 3 de desescalada a partir del dilluns 15 si l’autoritza el Ministeri de Sanitat, “déu i el Govern mitjançant”, ha ironitzat.

“Tornarem a passar aqueixa prova”, ha manifestat en la presentació dels cupons especials de l’ONCE per la seua tornada als carrers, destacant que València s’ha posicionat com la ciutat més poblada a avançar de la fase 0 a la 2.

Puig, després d’anunciar aquest dimarts la petició al Govern, ha posat l’accent que és un assoliment de tots els valencians pel seu “enorme compromís”. “Estic feliç i orgullós de representar a la societat que més ha complit el confinament”, ha asseverat.

Això sí, de cara a l’alçament de les restriccions, ha recordat que cal no oblidar la prudència perquè “el virus està entre nosaltres, encara que ben disminuït, i no volem fer cap pas arrere”.

“Necessitem dies amb il·lusió. Els nuvolots eren absolutament tempestuosos, no sabíem on anava a acabar aquesta pandèmia”, ha recordat, per a agrair als herois que “ens han donat menjar i s’han arriscat, tanta gent que mai hem d’oblidar”. Com tampoc “deixar mai de recordar a les persones que desgraciadament ja no estan”.

RIBÓ APEL·LA A LA IL·LUSIÓ

Com a alcalde de València, Joan Ribó ha coincidit que no pot faltar la il·lusió en la nova normalitat i ha apuntat la fase 3 com a símptoma que “avancem i ho anem superant des de la prudència”. “Si hem arribat fins ací ha sigut per tots els que s’han deixat la pell”, ha agraït.

Una gran lliçó que deixa la pandèmia, per a Ribó, és que Espanya és una societat interdependent que “supera les febleses amb les prioritats clares”. Ha dit així a un futur sostenible i saludable “compatible amb la il·lusió que tots necessitem”.

Sota el mateix prisma, la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, ha celebrat la resposta individual de cada valencià després de “mesos de sofriment i moments durs”. Entre ells ha recordat els de falta d’efectius de seguretat “suplits amb dies lliures d’uns altres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 5 =