25n
Orgull
Orgull

Puig espera que els fons europeus ajuden la Comunitat a "eixir del túnel" i augura una "dècada d'oportunitats"

Valora que l’autonomia percebrà “cinc vegades més recursos que els que ha rebut en l’última dècada i mitja”, una situació “inèdita”

Puig espera que els fons europeus ajuden la Comunitat a "eixir del túnel" i augura una "dècada d'oportunitats"
05/07/2021 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que els fons europeus per a la recuperació ajudaran la Comunitat Valenciana a “eixir del túnel” després de la crisi ocasionada per la pandèmia, alhora que espera que “acceleren la transformació” i constituïsquen una “gran oportunitat de transformar econòmicament la societat”, i ha augurat una “dècada d’oportunitats” gràcies a l’arribada d’aquests recursos de la Unió Europea.

Així s’ha manifestat el ‘president’ aquest dilluns en la I Jornada Next Generation ‘Fons Europeus per a la Recuperació’, organitzada per elEconomista, en la qual ha intervingut per videoconferència i on també han participat la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, i els presidents de la Xunta de Galícia, Regió de Múrcia, Junta de Castella-la Manxa, Govern de Canàries, Junta d’Extremadura, Junta de Castella i Lleó i Balears.

El cap del Consell ha advertit que la Comunitat Valenciana s’enfronta a “grans oportunitats que es disfressen de problemes” i ha incidit en què la pandèmia “ha destapat moltes cartes sobre el tapet que han aparegut i que hem de revertir”.

Enfront d’aquesta situació, ha assegurat que l’autonomia abordarà el futur “des de la digitalització, amb una concepció sostenible i més competitiva”, per al que ha advocat per “agilitar i desburocratitzar l’administració”.

Ximo Puig ha valorat l’oportunitat que té davant la Comunitat Valenciana en un “doble camí” per a “reinventar-se” amb l’arribada dels fons europeus. Per a això, ha defensat la necessitat d'”impulsar la transformació del model productiu i adaptar la indústria a un món que no és el d’ahir i que exigeix canvis per a ara mateix”.

El ‘president’ ha precisat que el “full de ruta” en l’àmbit valencià passa per l’estratègia de recuperació i per “centenars de projectes” emmarcats en 14 “palanques”, totes elles “alineades en el mecanisme europeu de recuperació”. En concret, ha esmentat el projecte de generació d’hidrogen verd, l’aliança de bateries, Hyperloop o les tecnologies ‘big data’, entre altres iniciatives “fruit de l’atmosfera innovadora de la Comunitat Valenciana”.

“SITUACIÓ COMPLICADA DE GESTIONAR”

En aquesta línia, ha considerat que la innovació “comença a ser un segell distintiu” de l’autonomia valenciana de cara a “generar projectes i desenvolupament”. Sobre aquest tema, ha apuntat que més de 280 empreses han rebut ajudes europees i ha indicat que la Generalitat ja ha assignat “algunes actuacions”, que se sumen als 1.000 milions d’euros que rebrà la Comunitat en 2021 i els 480 dels fons React-EU repartits entre treballadors i pimes.

Puig ha valorat en què la Comunitat ha rebut una “part important” del repartiment dels fons europeus establit pel Govern d’Espanya, unes ajudes que, ha defensat, “forjaran l’estratègia valenciana a través de la cooperació”.

El ‘president’ ha augurat una “dècada d’oportunitats” per l’arribada de les ajudes i ha destacat que la Comunitat Valenciana “percebrà cinc vegades més recursos i fons que els que ha rebut en l’última dècada i mitja”, una situació “inèdita i complicada de gestionar”, per al que ha instat a “forjar les bases d’un nou renaixement”.

El cap de l’Executiu valencià ha posat en valor que no es tracta d’iniciatives “aïllades”, sinó que “darrere de cadascuna hi ha diàleg”, fruit de “l’aliança publicoprivada i la voluntat de crear ocupació de qualitat per a generar cohesió social i territorial”.

“Per damunt de tot aspirem a una transició justa sense perdedors i en la qual els treballadors s’adapten al canvi digital, perquè el futur ja s’ha avançat”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + huit =