25n
25N
25N

Puig espera que l'esquelet del nou model de finançament autonòmic "porte adossada carn"

Puig espera que l'esquelet del nou model de finançament autonòmic "porte adossada carn"
21/02/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat, sobre l’ajornament del canvi del model de finançament autonòmic, que “l’important” és que “enguany” es comence a parlar de l’esquelet del nou sistema i que “eixe esquelet porte adossada carn”. “Que siga una setmana abans o després, el compromís és que eren huit mesos”, ha indicat.

“El que s’ha plantejat és que hi haurà, es presentarà, un esquelet de finançament i a mi m’agradaria que eixe esquelet ja tinguera adossada alguna carn”, ha manifestat a preguntes dels mitjans a Alacant on s’ha reunit amb l’alcalde, Luis Barcala.

Precisament, referent a això, Barcala ha agregat: “A escala local també volem magre”. Així, el primer edil alacantí ha incidit en què la demanda dels ciutadans és per a donar “satisfacció” a problemes “molt concrets” i a serveis en general.

“Estem parlant d’uns diners que han donat via imposats i cal donar-li una utilitat”, ha continuat Barcala que s’ha situat al costat de Puig per a “agafats de la mà” demanar “un repartiment equitatiu per a satisfer als qui pagant els seus impostos esperen uns serveis”.

Finalment, Barcala ha titllat de “palmari” el dèficit que es pateix i el “greuge comparatiu”. Amb tot, ha resolt que no es planteja “llevar res a ningú” però sí que rebre sobre la base d'”uns paràmetres” perquè es donen serveis als turistes.

COMPLIR TERMINIS

En la mateixa línia, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que el “full de ruta” és l’acord de legislatura per a la reforma del model de finançament autonòmic, alguna cosa que “totes les parts han expressat la seua voluntat de complir amb els terminis”.

“I en tota la normalitat”, ha asseverat la també coportaveu de Compromís en la roda de premsa després del ple setmanal.

RENDA BÀSICA D’INSERCIÓ

Finalment, a preguntes dels mitjans sobre la situació de la Renda Bàsica d’Inserció, Ximo Puig, ha reconegut que existeixen “problemes derivats de la Tresoreria i de la gestió”.

“La Renda Valenciana d’Inserció és una qüestió prioritària però que té efectivament alguns problemes adossats fonamentalment a la falta de finançament”, ha acabat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 15 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus