25n
25N
25N

Puig espera un ampli acord sobre la reconstrucció: "És el moment d'alçar-nos junts"

Puig espera un ampli acord sobre la reconstrucció: "És el moment d'alçar-nos junts"
06/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, espera aconseguir un ampli acord sobre la reconstrucció de la Comunitat Valenciana després del “colp tan dur” que ha suposat la pandèmia de Covid-19 i que aqueix acord integre a tota la societat que ha lluitat unida contra el virus: “És el moment d’alçar-nos junts”.

Així s’ha manifestat Puig en declaracions als mitjans abans de reunir-se amb diputats del grup socialista en Les Corts, la primera reunió després del confinament que ha mantingut amb ells com a secretari general del partit.

Segons ha dit, aquest és un moment “crucial” per a arribar a acords en els tres espais en els quals s’han iniciat –parlamentari, diàleg social i institucional– i en tots ells hi ha “una dinàmica positiva de treball”.

“Esperem que a la fi de juliol puguem intentar arribar als acords més amplis possible. M’agradaria que foren uns acords que integraren a tota la societat valenciana que ha lluitat unida en aquesta primera fase de la pandèmia i que en aquesta segona de la reactivació estiguérem també tots units”, ha agregat.

La voluntat és que en aqueixos tres espais de diàleg es puga arribar aquest mes a un acord “de país” que vaja enfocat tant al curt com al mitjà i llarg termini.

Preguntat sobre si confia que l’oposició se sume a aqueix acord, Puig ha destacat que ha tingut en aquest període “un comportament absolutament lleial” i hi ha hagut una “bona comunicació durant els moments més difícils”.

Així, ha indicat que cada partit “té la seua pròpia estratègia” però en aquest moment fer partidisme seria “el pitjor dels escenaris possibles” perquè la ciutadania “vol una mirada que supere la divisió”.

Per això, Puig demanarà als diputats que siguen “empàtics” pel bé de la societat. “Jo estic esperançat en què hi haja acords i treballarem amb tota l’empatia possible, amb tota la bona lluna, perquè es puguen produir”, ha insistit.

Per al dirigent socialista, també Europa jugarà ara un paper clau i ha assenyalat que una vegada s’aconseguisca un acord a Brussel·les Espanya i la Comunitat han de treballar per a presentar projectes “alineats amb aqueix full de ruta que marca Europa, que té a veure amb la sostenibilitat i el manteniment de l’Estat del Benestar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tretze =

CCCC
activem alfafar